DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Honda-győzelem, Michelisz nullázott a 2. versenyen

Az elsőnél jóval izgalmasabban alakult a WTCC második versenye, de sajnos nem magyar szempontból. A Honda, Chevrolet és Lada versenyzői alkották a dobogót. A Citroen két autót is veszített.

A harmadik helyről Tiago Monteiro a rajtnál átlépte a pole-pozíciós Hugo Valentét, miközben hátrébb a tizedikként induló Michelisz Norbert ütközött Mehdi Bennanival. Mindketten a mezőny végére estek vissza, az első versenyen dobogós Michelisz azonban a kör végén már a 11. helyen járt. Jose Maria Lopez defektet szenvedett a nyitókörben, az első verseny győztesének nagyon hamar fel kellett adnia a másodikat.

A második helyről induló Nick Catsburg a nyolcadik pozícióba ért vissza, miközben a második helyezett Valentét Muller és Tarquini támadta – nekik köszönhetően Monteiro előnye már 2 kör után 2 másodpercre nőtt. Ahelyett azonban, hogy Tarquini feljött volna a dobogós helyre, Ma Qing Hua előzte meg őt, óriási féktávot véve a hátsó egyenesben, lemásolva saját első futamon, Muller ellen bemutatott manőverét. Pillanatokkal később Tarquini kiforgatta a kínai pilótát. Az incidensnek köszönhetően a 13. helyről startoló Rob Huff a negyedik pozícióba jött fel.

Az ötödik körben Michelisz a 9. pozícióban járt, miközben Valente hősiesen védekezett honfitársa, Muller ellen, akinek felnyílt motorházteteje, miután a Chevrolet pilótájával koccant, ezért narancs-fekete zászlóval kiintették a bokszba. Tiago Monteiro előnye eközben öt másodpercnél járt.

A harmadik helyen Rob Huff, Gabriele Tarquini – a Mával való ütközés vizsgálatát a verseny utánra halasztották –, és az utolsó incidensmentes Citroen, Sebastien Loeb harcolt. Loeb megelőzte a Huff átugrására készülő Tarquinit, miközben Michelisz, aki a hetedik helyig jött előre, kiállt a bokszba. A versenyigazgatás közölte, a leintés után vizsgálják a magyar versenyző és Nicolas Lapierre esetét is, melyet a kamerák nem mutattak.



Tiago Monteiro 9,2 másodperces előnnyel megszerezte szezonja második győzelmét, Hugo Valente második helyre hozta be az egész hétvégén szenvedő Chevrolet-t. Rob Huff kiválóan védekezve megőrizte a harmadik pozíciót. Sebastien Loeb a hátsó egyenesben háromszor is próbálkozott mellette, az utolsó körben azonban Gabriele Tarquini tréfálta meg a kilencszeres ralibajnokot. Loeb végül az utolsó kanyarból kigyorsítva gyűrte le a veterán olaszt.

A Tarquinivel való ütközés után Ma hatodik helyre esett vissza, és itt is maradt, Tom Chilton, aki Michelisz mögött haladt a magyar pilóta kieséséig, végül hetedik lett. Érdemes megemlíteni az első WTCC-s pontjait megszerző, kilencedik helyen beérő Nicolas Lapierre-t. Lopez és Michelisz mellett az első futamhoz hasonlóan kiesett Nick Catsburg, valamint a motorháztető szigetelőszalaggal történt rögzítése után pár körrel véglegesen is kiállt Yvan Muller.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: