DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Loeb "hazahozta" autóját, Norbi a 6. lett

Csak a szükséges mértékben kellett megerőltetnie magát Sebastien Loebnek, és idénybeli harmadik győzelmét szerezte meg a Paul Ricard-on. Michelisz Norbert remek rajt után a hatodik helyen zárt.

A francia pilóta nagyon jól járt szombati pole-jával, hiszen annyira kiegyenlített volt a Citroenek teljesítménye, hogy az első helytől hátrébbról nem nagyon lett volna esélye megcsípni a győzelmet. Yvan Mullernek és José Maria Lopeznek így csak a rajt után volt lehetősége arra, hogy fogást találjanak csapattársukon, a kilencszeres ralivilágbajnok azonban hibátlanul, hat másodperces előnnyel húzta be idei harmadik elsőségét. Csapattársai változatlan sorrendben értek célba, igaz, Lopez egy alkalommal megpróbált beszúrni Muller mellé, de végül meg kellett, hogy elégedjen a dobogó legalsó fokával.



Ma Csing-Hua csendes versenyt futott a negyedik Citroennel, ahogyan Tom Chilton is legjobb Chevysként, Michelisz Norbi viszont remekbe szabott hatodik pozíciót gyűjtött be. Magyar versenyzőnknek sikerült lerajtolnia Hugo Valentét és Tiago Monteirót – a portugál legyőzése külön öröm lehet számára, hiszen így a legjobb Hondásként zárt, és megerősítette hatodik helyét a bajnokságban, de ha így folytatja tovább, nincs messze a tavalyi szenzációs, összetettbeli negyedik helyezés sem.

Az első Paul Ricard-i futamot néhány kisebb csata és kakaskodás is fűszerezte: Robert Huff csak néhány kanyarig jutott, és kitört bal hátsó kerékkel vonult félre, Monteiro pedig a hetedik pozícióért előzte meg Valentét az utolsó kanyarban, de összeértek, és a francia sérült autója miatt a bokszban zárta hazai futamát. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: