DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
WTCC

Ma révén továbbra is a Citroen az élen

Ma Csing-Hua megtörte a szokásos Lopez-Muller-Loeb uralmat, és élre állította Citroenjét a második Paul Ricard-i edzésen - Michelisz Norbi viszont visszaesett reggeli tempójához képest.

Szombat reggel Yvan Muller futotta meg az alapidőt az első szabadedzésen – ekkor Ma Csing-Hua ötödikként végzett, a második edzésre a kínai versenyző viszont feljavult, és élen zárt az időmérő előtt. Jól tudjuk, mire képes a C-Elysée a pilóták alatt, az viszont már meglepetést okozott, hogy Ma mögött három Chevrolet végzett, Gregoire Demoustier, Tom Coronel, Hugo Valente sorrendben. Demoustier idén debütált a WTCC-n, eddigi legjobb eredménye két 10. hely volt Termasban és a Hungaroringen – hazai pályán talán nagyobb esélye van egy kiemelkedő eredményre, még a Chevyk gyengélkedése esetén is.



 

A második legjobb citroenes sem a fentebb említett trióból került ki, Mehdi Bennani zárt ugyanis ötödikként, Sebastian Loeb a hetedik, Yvan Muller pedig a nyolcadik lett. Michelisz Norbert a 14. helyen zárt – a Zengő Motorsport szerint hiába próbálkoztak, az autó egyre csak gyengült, és a gumik állapota nem tette lehetővé a javítást. Pozitívumként annyit emeltek ki, hogy a Hondások közül egyedül Tiago Monteiro tűnik ki – ehhez képest Norbi csak a Rykard Rydellt tudta megelőzni. Reménykedjünk egy szebb folytatásban – a Paul Ricard-i időmérő 15 órakor kezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: