DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
WTCC

Muller az élen, Norbi a 9. az első edzésen

A WTCC Paul Ricard-i fordulójának első szabadedzésén Yvan Muller bizonyult a legjobbnak - a meglepetést inkább az okozta, hogy nem a három Citroen végzett az élen.

Írhatnánk a hazai pálya előnyeiről a Citroennel kapcsolatban, de a franciák olyannyira a mezőny élén járnak, hogy bárhová mennek a világban, szinte minden aszfaltcsíkon úgy hasítanak, mintha otthon lennének. Mindazonáltal a szezont magához képest gyengébben kezdő, de a Nordschleifén magára találó Yvan Muller próféta szeretne lenni saját hazájában, ugyanis a legjobb eredménnyel nyitott a Paul Ricard-i első szabadedzésen, alig több mint két tizeddel maga mögé utasítva a bajnoki éllovas José Maria Lopezt.



A Citroen másik franciája, Sebastian Loeb a negyedik helyen végzett, a hazaiak levesébe a harmadikként záró Tiago Monteiro köpött bele, ami halvány reménysugarat csillant fel számunkra is Michelisz Norbert szereplésével kapcsolatban. Magyar versenyzőnk slovakiaringi hétvégéje feledhetőre sikerült (egy kiesés és egy nyolcadik hely volt a mérlege), szombat reggel pedig a kilencedikként végzett, miután a pénteki teszten a nyolcadik legjobb időt autózta. Akkor egy másodpercet kapott Gabriele Tarquinitől, és csalódottan értékelte teljesítményét – most 0,739 másodperccel maradt el Yvan Muller legjobbjától, így talán van ok a bizakodásra a hétvége folytatását illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: