DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Citroen-dobogó Muller vezetésével, Norbi a kavicságyban

Megállíthatatlan volt a francia gyártó a WTCC első slovakiarinig versenyén, Yvan Muller vezetésével kisajátították a dobogót - Michelisz Norbert versenye defekt miatt a kavicságyban ért véget.

Szinte minden maradt a régiben a Túrautó-világbajnokság első versenyén a Slovakiaringen, már ami az időmérő után kialakult erősorrendet illeti: a három Citroen megállíthatatlan volt, Yvan Muller elsőségét semmi sem veszélyeztette a 11 kör során. Komolyabb csata csak a második helyért alakult ki, az is a rajt után – Sebastien Loeb el tudott menni José Maria Lopez mellett, de a címvédő vissza tudta venni az őt megillető pozíciót, és a világbajnokság éllovasai között nem is változott az állás a verseny során.

A 13. helyről induló Michelisz Norbi jó rajtot fogott, és egészen a 9. pozícióig kapaszkodott fel, de nem tudta megtartani helyét, a később szintén kieső Mehdi Bennani előzése miatt. Sokáig úgy tűnt, hogy magyar versenyzőnk kaparintja majd meg az utolsó pontszerző pozíciót, de a nyolcadik körben, a kettes kanyarban a kavicságyba csúszott – a verseny után a Zengő Motorsport is megerősítette, hogy Norbi defektet kapott, és ezért nem tudta befejezni a versenyt.

Robert Huff a Ladával békés versenyt futott a negyedik helyen, a legjobb privát díját megkapó Hugo Valante pedig tartani tudta a legjobb Hondásként végző Gabriele Tarquini támadásait. Michelisz Norbi kiesésével a karrierje első WTCC-versenyén induló argentin TC2000-es bajnok, a hondás Nestor Girolami kaparintotta meg az utolsó pontot. A két órakor induló második versenyen a ladás Jaap van Lagen indulhat az első rajtkockából.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: