DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Button saját csapattal indulna Le Mans-ban

Ambíciózus tervet fogalmazott meg az F1 2009-es világbajnoka, aki arra készül, hogy a Le Mans-i 24 órás új korszakában saját istállóval szálljon harcba a végső győzelemért.

Jenson Button 2018-ba már belekóstolt a legendás 24 órás viadal ízébe, akkor az SMP Racing LMP1-es autójával műszaki hiba miatt nem sikerült célba érnie. Ez azonban csak az előétel volt számára, főfogásként azt tervezi, hogy egyszer saját alakulattal, versenyképes autóval állhasson rajthoz a Circuit de la Sarthe-on.

 button-portre-2018



„Ha megfelelő helyzet alakulna ki, akkor már jövőre elindulnék. Az álmom az, hogy a csapatom Le Mans-ban induljon, és én üljek az autóban. Meglátjuk, ehhez talán már túl idős leszek, pedig még mindig 20 évesnek érzem magam. Csak néhány ránc jelent meg az arcomon, de ez az autóban ülve úgysem számít” – idézte őt a Motorsport.

Button csapata, a Jenson Team Rocket RJN jelenleg GT-autókat versenyeztet. Idén eredetileg az európai GT World Challenge szériájában indultak volna, a világjárvány következtében azonban átpártoltak a széria brit változatára. 2021-re céljuk, hogy az európai szintű bajnokságban álljanak rajthoz, amit a csapatfőnök kifejezetten izgalmasnak talál.

„Manapság annyira kiélezett. Csodás látni a WEC, az F1 és egyéb sorozatok legjobb pilótáit szinte egyforma autókkal versenyezni. A WEC lehetne szorosabb is, a Le Mans viszont már most is az, és ezt kell célként kitűzni. Egy hosszútávú versenyző el akar indulni Le Mans-ban. 2018-ban már mentem ott, aminek az volt a célja, hogy tapasztalatot gyűjtsünk, mire a gyártók visszatérnek a sorozatba. A Covid ezen nem segített, de a következő években sok jó márka és csapat térhet vissza, hogy a Le Mans-i dicsőségért szálljon harcba. Ez a célunk” – fogalmazott. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: