DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

PlayStation-sztárok a Nissannál

A WEC mezőnyéhez idén csatlakozó gyártó újabb három versenyzőjét nevezte meg: közülük ketten a GT Academy növendékei, azaz a gyártó playstationös tehetségkutatójából kerültek ki.

A három kiválasztott Jann Mardenborough, Lucas Ordonez és Michael Krumm, ezzel a Nissan bejelentett versenyzőinek száma hétre nőtt – még két hely maradt betöltetlenül. Korábban Marc Gene, Olivier Pla, Harry Tincknell és Tsugio Matsuda személyét nevezték meg.

A Playstationön kezdő versenyzők között talán legismertebb a 23 esztendős Jann Mardenborough neve, aki a GT Academyt 2011-ben nyerte meg. Csapata is egészen sokat vár tőle: „Janntól arra számítok, mivel teljes szezont végez, hogy az autónk leggyorsabbjai között lesz” – mondta Darren Cox, a Nissan motorsport-főnöke. A brit versenyző az előző két Le Mans-i 24 óráson az LMP2 kategóriában rajtolt, emellett tavaly egész szezont teljesített a GP3-ban. Cox leszögezte, kinevezése nem jelenti azt, hogy együléses karrierje véget ért.

Jann Mardenborough


Mardenborough-val ellentétben Lucas Ordonez, a GT Academy 2008-as, legelső nyertese nem teljes WEC-szezont teljesít, hanem a harmadik, Le Mans-ban elindított autóba ülhet be – azonban nem kizárt, hogy a későbbiekben még lehetőséget kap. Michael Krumm ugyanis, aki csaknem két évtizede a Nissan kötelékének tagja – 1999-ben ott volt utolsó Le Mans-i szereplésükön –, és a GTR-LM NISMO fő tesztelője volt, az első három futamon erősíti a felállást, Silverstone-ban, Spában és a 24 óráson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: