DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
WEC

Újabb szupertájfun - Ezúttal a MotoGP és WEC veszélyben

Alig csengett le a Formula-1-et is elérő Phanfone tájfun, újabb ciklon tart Japán partvidéke felé. Ami ismét nemzetközi szériákat fenyeget, az F1-es nagydíj utáni héten ugyanis a MotoGP és WEC érkezik a szigetországba.


 

A Vongfong tájfun jelenleg a Csendes-óceánon halad Japán felé, erőssége még a Phanfone-ét is túlszárnyalja: rendkívül heves csapadék mellett 280 km/h-s állandó szelek és esetenként 320 km/h-nál is nagyobb széllökések jellemzik. Egyes források 2014 legnagyobb szupertájfunjának nevezik. A ciklon jelenleg folyamatosan gyengül, ám rövidesen eléri Japán déli partjait.



 

A hétvégén, közvetlenül az F1-es Japán Nagydíj után két világbajnokság is Japánba érkezik: a MotoGP Motegiben, a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) pedig Fujiban tartja aktuális fordulóját. Mindkét versenypálya Tokió közelében található, légvonalban csupán 130 kilométer választja el őket – tehát ha a szupertájfun megérkezik, hasonló körülmények várhatók mindkét helyszínen.



 

Habár a tájfun szeme csak hétfőn éri el a versenyek színhelyét, nagy mennyiségű csapadék és heves széllökések várhatók. Mindkét pályán különösen nedves versenyre lehet számítani, hasonlóra a Formula-1-es futamhoz. Az ott történtek tükrében a szervezők minden bizonnyal jóval körültekintőbben fognak hozzáállni a felmerülő kérdésekhez.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: