DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Buttont több csapat is Le Mans-ba vitte volna

Egy különleges NASCAR-autóval vesz részt az idei Le Mans-i 24 óráson Jenson Button, aki azt is elárulta, miért pont erre az ajánlatra mondott igent.

Néhány nappal ezelőtt leplezték le azt a különleges NASCAR-autót, melynek volánja mögött Jenson Button a hétszeres NASCAR-bajnok Jimmie Jonhson és korábbi Le Mans-győztes Mike Rockenfeller társaságában rajthoz áll a legendás 24 órás futamon. A 2009-es világbajnok elárulta, hogy nem a speciális egységeknek fenntartott 56-os garázsban szereplő Chevrolet Camaro ZL1 volt az egyetlen autó, melybe beülhetett volna a 2023-as Le Mans-on.

„Több lehetőségem is volt az idei Le Mans-i indulásra, de csak akkor akarok versenyezni, ha szórakoztató az ajánlat és versenyképes lehetek. Keményen dolgoztam, míg elértem az F1-es világbajnoki címet, most már abban a helyzetben vagyok, hogy élvezhetem a versenyzést. Ez az autó pedig mosolyt csalt az arcomra” – mondta a 43 éves versenyző, aki Daytonában próbálhatta ki először a Hendrick Motorsports által üzemeltetett versenygépet.

nascar-lemans-2



„Amikor először meghallottam az ötletet, azt gondoltam, hogy teljesen őrültek! Ahogy a V8-as dübörgése átjárja a testedet… Ezért érdemes élni” – mondta a Le Mans-ban 2017-ben az SMP Racing LMP1-esével egyszer már elinduló brit, aki a céljaikat is megfogalmazta az idei versenyre: „Célba akarunk érni a 24 óráson, ami korábban még sosem sikerült stock carnak.”

„Nagyszerű élmény lesz a nézők számára, hogy közelről láthatják, mennyire különlegesek a NASCAR-autók. Ez a motorsport egyik legmagasabb szintje, a versenyzők pedig a világ legjobbjai közé tartoznak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: