DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Pagenaud-nak milliókat hozott az Indy 500-győzelem

A viadal több, mint 50%-ában az élen állt, végül nyerni is tudott Simon Pagenaud Indianapolisban. Ezzel több, mint 2,5 millió dollárt kasszírozott, de a hátul végzők sem jártak rosszul.

Egy héttel korábban a pole-pozíciót biztosította be a francia pilóta, majd múlt vasárnap a futamon sem talált legyőzőre, ezzel 1920 után az első francia, aki győzni tudott a híres 500 mérföldes viadalon. A Penske istálló zsinórban másodszor vitte el a pálmát, tavaly ugyanis (sokadik próbálkozásra) Will Powert intették le elsőnek.

Pagenaud a verseny első felében látványosan dominált, a hajrában azonban Alexander Rossi komoly fenyegetést jelentett számára, az F1-et is megjárt amerikai többször az élre állt, de a Penske-pilótának mindig volt válasza. Utoljára a 199. körben előzte vissza Rossit és onnantól már nem is engedte ki kezéből az első helyet.

Pagenaud-nál komoly fizetésnap volt a vasárnapi


Bár egymás után másodszor végzett másodikként az Indy 500 2016-os győztese, így is közel 760 ezer dollárt kasszírozott. Pagenaud viszont kicsit sem lehet elégedetlen, első helye több, mint 2,6 millió dollárt ért. A harmadik helyen beérkező (2017-es győztes) Takuma Sato is 540.000 feletti díjazásban részesült, a legjobb újonc, Santino Ferrucci (7. helyezés) pedig 435 ezret kapott.

Ha összehasonlítjuk, 1912-ben, az Indy 500 teljes összdíjazása 50.000 dollárra rúgott, idén ez a szám tizenhárom millió. Még az utolsó (33.) helyen rangsorolt Colton Herta - aki a verseny legelején kiesett - is 350 ezer dollár feletti pénzdíjat kapott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: