DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Alonso: Tavaly tapasztalatszerzés, idén győzelem a cél

A kétszeres Formula-1-es világbajnok spanyol 2018-ban még csak a Le Mans-i 24 órás előkészítéseként rajtolt el Daytonában, idén azonban egyértelműen nyerni szeretne és erre jó esélye is mutatkozik.

A Wayne Taylor Racing Cadillac DPi-V.R versenyautójával pénteken körözhetett először Fernando Alonso. A tesztelés egyelőre sikeres, a pénteki és szombati gyakorlásokon is az élmezőnyben láthattuk a csapat autóját. „Az elvárások jóval magasabbak (mint tavaly), de a végén látjuk meg, meddig is juthatunk” – ismerte el a spanyol.

Alonso Jordan Taylorral, Renger van der Zandével és toyotás társával, Kamui Kobayashival osztozik a Cadillac vezetési feladatain. „Úgy vélem, sokkal jobb helyzetben vagyok, mint tavaly. Idén már használhatom azt a rengeteg tapasztalatot, amit az előző évben gyűjtöttem, a forgalomban való autózásról, az üzemanyag-takarékoskodásról, az amerikai biztonsági autók rendszeréről. Ezek mind hasznosak.”

Alonsónak idén jobb esélyei lehetnek, mint tavaly a Ligier-vel


„Ez teljes egészében megváltoztatja a futamhoz való hozzáállásunkat. Tavaly Daytona szinte csak a Le Mans-ra való felkészülést szolgálta, idén azonban a győzelemről. Egy évvel ezelőtt ez a verseny volt életem első tapasztalata a hosszútávú autózásról, először vezettem zártkarosszériás autót, most készen állok arra, hogy sokkal jobban élvezzem az egészet.”

„Eddig minden nagyszerűen alakul, egyértelműen az a célkitűzés, hogy még versenyképesebb legyek a pályán. Boldog vagyok, hogy ilyen jó helyzetben vagyunk. Ennél az istállónál minden professzionális, velük sokkal jobb esélyeim lesznek. Tudom, hogy egy huszonnégy órás verseny nagyon hosszú, nehéz megjósolni, mi lesz a vége. Nyugodtnak kell maradnunk és a teljes futam alatt a lehető legjobban megoldani a feladatainkat” – tekintett előre Alonso.

A szombat délutáni edzésnapra sem lehetett panasza a spanyolnak, az autót akkor vezető Renger van der Zande fél másodpercet vert a legközelebbi riválisokra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: