DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Alonso nagyon élvezte IndyCar-tesztjét

Fernando Alonso igen lelkes volt, miután életében először épített pályán teljesített tesztet egy Indy-autóval, a Barber Motorsport Parkban. A várakozások szerint 2019-ben Andretti csapatához igazol.

A versenyautót Carlos Munoz használta utoljára még májusban, az indianapolisi 500 mérföldesen, de természetesen megfelelően átalakították erre a pályatípusra a spanyol számára. A Gordon hurrikán hatása miatt rossz idő fogadta a zárt kapuk mögött rendezett teszt résztvevőit.

Ugyanakkor szerencséje is volt a kétszeres világbajnoknak, mert esős, félig esős és száraz pályán is sikerült kipróbálnia az Andretti Motorsport versenyautóját. „Nagyon jó és szórakoztató napon vagyok túl. Szeretek új autókat tesztelni, ráadásul IndyCar autót vezetni egy épített pályán egészen különleges” – nyilatkozta Fernando Alonso a Motorsport.com szakoldalnak.

Fernando Alonso az Andretti istálló autójával tesztelt szerdán


„Szerencsém volt, vezethettem vizes, félig felszáradó és száraz körülmények között is, így összességében minden típusú pályába belekóstolhattam. Számunkra kedvező időjárás volt ma, délután még egy kis szél is fújt, de összességében pozitív napot zártunk.”

„Azt ösztöneim azt súgják, hogy inkább az épített pályákat részesítem előnyben, amihez egész életemben hozzászoktam, de az Indy 500 szenzációs élmény volt, így egyelőre 50-50%. Szeretem, ahogy az autó viselkedik a számomra megszokottabb pályatípuson, de az oválokon történő versengést is kedvelem, a szélárnyékban autózást, a forgalmat és minden előzési manővert, ami oválon kicsit könnyebb. Már tavaly is teszteltünk volna az Indy 500 után, de nem találtunk erre megfelelő időpontot. Most viszont megtörtént és nagyon boldog vagyok” – tette hozzá a spanyol ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: