DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali

„Köszi, hogy kinyírjátok a versenyt” – robban a botrány a Dakaron?

Az Audi a futam közben kap extra energiát az FIA-tól, a Toyota sztárja a közösségi médiában fejezte ki a véleményét, amire meg is érkezett a válasz.

Ahogy arról beszámoltunk, futam közben kap extra energiát az elektromos Audi az idei Dakaron, az FIA az első szakaszok adataira hivatkozva támogatja a német gyártó autóit. A botrány viszont már érik: a Toyota sztárja, a tavalyi Dakar győztese és az idén is élen álló Nasszer Al-Attiyah a közösségi médiában reagált a hírre:

„Micsoda meglepetés, hogy a fő riválisunk kap tizenegy lóerő pluszt! Köszi, hogy korán kinyírjátok a versenyt” – írta a pilóta, akinek navigátira, Mathieu Baumel is ugyanezzel a szöveggel posztolt Twitteren és az Instagramon.

Baumel Instagram-posztja alatt viszont megjelent az Audi versenyzője, Mattias Ekström, aki reagált:

„Nem vártam, hogy politizálni kezdesz, és ilyen dolgokat írsz le. Talán mindannyiunknak követni kellene a megegyezéseket, és a mérési módszereket, amikben a csapatok az FIA-val közösen megbíztak a verseny előtt, mielőtt ilyen kijelentéseket teszünk. Hadd versenyezzünk, és az FIA hadd tegye a dolgát. Győzzön a jobb csapat” – írta Ekström.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

(@mathieu.baumel) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: