DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Budapest belvárosában cirkált a Torpedo

Ezúttal nem valamelyik távoli sivatagban, hanem Budapest belvárosában mozgatta meg a Qualisport Racing a Scania Qualisport Torpedo versenykamiont: Kovács Miklós és legénysége is részt vett a Nagy Futam elnevezésű motorsport-fiesztán, ahol másodszor mutatták meg magukat a népes közönségnek.

A pilóta és két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő nem is olyan régen még Afrikában, a Morocco Desert Challenge-en hadakozott a sivataggal és az ellenfelekkel. A főváros utcáin kialakított pályán lehetetlen lett volna ugyanazzal a vehemenciával hajszolni a sárga monstrumot, de itt és most nem is ez volt a lényeg, sokkal inkább az, hogy minden érdeklődő szemügyre vehesse a hatalmas versenygépet, amelyet ritkán lehet ilyen közelről megtekinteni.

DSC_7329



„Csodálatos volt ez a nap. Rengeteg érdeklődő látogatott meg bennünket, fantasztikus volt érezni a motorsportért rajongók szeretetét. Kiss Norbi barátom is átruccant hozzánk, de más szakágak képviselőivel is sokat beszélgettünk. Ugyan a mi kamionunk nem ilyen körülményekre lett tervezve, mégis nagyon élveztük a bemutatót, hiszen ilyen sok embernek csak és kizárólag itt tudjuk megmutatni magunkat. Nagyszerűen éreztük magunkat a Nagy Futamon, és bízom abban, hogy sokaknak sikerült örömet szereznünk” – fogalmazott a legrutinosabb magyar sivatagi kamionversenyző, Kovács Miklós, aki idén is szeretne részt venni a hazai rendezésű terepralis megmérettetéseken, de biztosan feltűnik majd sivatagi derbiken is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: