DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Valentino Rossi is kipróbálná magát a Dakaron

A Dakar katari élmenője, Nasser Al-Attiyah már Fernando Alonsóval kapcsolatban is indiszkrét volt, amikor elmondta, a spanyol szívesen kipróbálná magát a világ legnehezebb tereprali-versenyen. Most hasonlót osztott meg a MotoGP világbajnokáról is.

A MotoGP kilencszeres világbajnok legendájától, Valentino Rossitól nem áll távol az ötlet, hogy más műfajokban is kipróbálja magát, az évek során indult már WRC-futamon raliautóval, felkészülésének egyik fontos eleme a krosszmotorozás, valamint az év végi, félig-meddig buliverseny Monza ralin évek óta egyeduralkodó.

A Dakar a világ legnehezebb tereprali-versenye, viszont talán pont emiatt, mindig van egy-két vendégszereplő, akik az autó- vagy motorsport valamelyik teljesen más vállfajából teszik tiszteletüket a versenyen, ők sokszor nem is mennek rosszul. A verseny egyik élmenője, Nasser Al-Attiyah elmondta, az utóbbi évek legnagyobb nevű vendégszereplője Fernando Alonso lehet, aki a WEC-program miatt már egyébként is versenyez a Toyota színeiben, hamarosan pedig a terepali-gépet is kipróbálhatja majd.

11118055_124



A katari versenyző most hasonló információkat osztott meg Valentino Rossival kapcsolatban. „Kapcsolatba léptem vele nemrég” - állította Al-Attiyah a holland RTL kérdésére válaszolva. „Hívtam őt a Dakarra versenyezni, és biztos vagyok benne, hogy tetszik neki az ötlet.”

Ami viszont érdekes lehet, az az a kérdés, amit az RTL feltett Al-Attiyahnak: mikor jönne Rossi és mivel indulna. Ez szerinte már jövőre megvalósulhat, ráadásul nem is motorral, ahogy azt talán sokan várnák. „Igen (, jönni fog). Méghozzá egy Toyotával.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: