DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali

Al-Attiyah: Alonso tesztelni fogja az autóm

Fernando Alonso valóban célba vette a Dakar Ralit: a kétszeres győztes – a spanyol márkatársa – elárulta, tervben van, hogy Alonso a közeljövőben Katarban vezeti a Toyota Hiluxot.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok, Fernando Alonso az utóbbi időszakban olyan legendás versenyeken vett részt, mint az Indy 500, Le Mans-i és daytonai 24 órások, a spanyol sajtó szerint pedig a következő kihívás a tereprali csúcsa, a Dakar lesz, ahol 2020-ban mutatkozhat be. Miután Alonso a WEC-ben a Toyota versenyzője, kézenfekvő, hogy a dél-amerikai viadalon is ezzel a márkával induljon. A Dakar Rali idei kiadása vasárnap rajtolt el, a verseny korábbi győztese, Nasser Al-Attiyah pedig egy interjúban elárulta, Alonso rövidesen tesztelni fog.



„Daytonából küldött egy üzenetet, hogy szerencsét kívánjon. Én régről ismerem őt, jó kapcsolatban állunk, és tudom, hogy ki akarja próbálni az autót. Szeretne felkeresni a hazámban, és Katarban, a rali után tesztelni fogunk” – idézi a Grandprix247 Al-Attiyah-t. „Fernando kiváló pilóta, aki nagyszerűen versenyzett a Formula-1-ben. Úgy vélem, ki kell próbálnia a terepralit, nagyszerű szolgálatot tenne vele a motorsportnak. És ő is nagyon szeretné, ami mindenki számára pozitív hír.”

Az oldal cikkében az említett, Alonso által küldött üzenet is szerepel: „Nasser, barátom, sok szerencsét kívánok a Dakarra. Követni foglak a szakaszok során, Marokkóban vagy Katarban. Várom már, hogy teszteljem az autót. Megtiszteltetés lesz, ha te mutathatod meg a dűnék fortélyait. Carlos (Sainz) is segít engem. Talán egy napon együtt versenyzünk, sok szerencsét” – írta Alonso a 2011-es és 2015-ös győztesnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: