DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali (TR)

Győzelemmel zárta a szezont a HQ Racing

Győzelemmel zárta a szezont a HQ Racing: Hangodi Zoltán megnyerte a Mikulás Rali terepralis értékelését, az összetettben pedig a 38. helyen végzett a Klement Mosquitóval. A csapat másik Mosquitója Juhász Gáborral a volánnál egy műszaki probléma miatt nem tudta az összes gyorsaságit teljesíteni.

Az eredmény fényében nem csoda, hogy Hango elégedetten summázta a versenyt. “Nagyon elégedett vagyok a mai eredménnyel, hiszen úgy nyertem meg a terepralis értékelést, hogy sikerült 3 perc 15-tel megelőznöm a második helyezettet, annak ellenére, hogy több mint egy éve nem ültem autóban. A Mosquito úgy ment, mint az álom, semmi gondom nem volt vele. Nagyon élveztem a Mikulás Rallyt, jó volt a pálya, jó volt a szervezés, jó volt minden!"

mikulas-rali-2017-hangodi-zoltan-01



Gábor számára a versenyt egy féltengelycsukló probléma keserítette meg rögtön a nap elején, s bár emiatt már nem értékelték, a nap második felére visszaállt a mezőnybe. „Miután visszaálltam, nagyon jót meccseltünk Hangóval. Az első szelektíven hét másodpercet kaptam tőle, a másodikon én voltam a gyorsabb, a harmadikon viszont utolért, és elengedtem. Összességében jól éreztem magam, amikor ment az autó, akkor nagyon élveztem a versenyzést.”

Bár a 2017-es szezon véget ért, a műhelyben a munka a tél folyamán is folytatódik. „Idén az egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudtam indulni terepraliban, és már nagyon hiányzik. Jövőre szeretnék visszatérni a szakágba, és a tél folyamán mindent megteszünk, hogy a Mosquitók a lehető legjobb formában vághassanak neki a 2018-as bajnokságnak” – mondta el Hango.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: