DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Alex Marquez győzelemmel „debütált” a MotoGP-ben

A Repsol Honda újonca győzött a #MaradjOtthon Nagydíj mugellói futamán, ahol több bukás és ütközés is történt, de a tíz sztárversenyző szemlátomást élvezte az online versenyzést.

Követve a többi versenysorozatban látott trendet, a MotoGP is megrendezte első virtuális versenyét. Az F1-es változathoz képest üdítő újítás volt, hogy a rajthoz álló tíz versenyzőt is láthattuk webkamerákon keresztül, ráadásul meg is szólaltatták őket az adásban.

A #MaradjOtthon Nagydíjnak a mugellói pálya digitális változata adott otthont. Az időmérő edzés több bukást is hozott (ilyenkor a MotoGP-játék szinte rögtön visszarakta őket a pályára), a pole-pozíciót pedig – akárcsak tavaly a valóságban is hat alkalommal – Fabio Quartararo zsebelte be, megelőzve Francesco Bagnaiát és Maverick Vinalest, míg a világbajnok Marc Marquez ötödik helyre kvalifikálta magát.

A videó a YouTube-ra átkattintva indul!

A startnál aztán ütközött a két jövő évi csapattárs, Quartararo és Vinales, így Alex Marquez és Francesco Bagnaia tört az élre. A két korábbi Moto2-es világbajnok kemény csatát vívott egymással, mögöttük pedig óriási káosz alakult ki, többen is buktak – Iker Lecuona többször is –, a két Suzuki pedig ugyancsak ütközött.

Az első hely sorsa aztán a hatkörös viadal utolsó előtti körében dőlt el, amikor Bagnaia is elesett, így Alex Marquez győzelemmel „mutatkozott be” a MotoGP-ben. A pramacos olasz így is bejött másodiknak, míg a dobogót a két bukása ellenére is Vinales tette teljessé. Quartararo lett a negyedik, Marc Marquez az ötödik, a további sorrend pedig Alex Rins, Joan Mir, Miguel Oliveira, Lecuona, Aleix Espargaro volt. Folytatás két hét múlva a második futammal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: