DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. április 2. vasárnap

AlexMarquez

Még több vörös: itt a Gresini Ducati

Másodikként rántották le a leplet a Gresini gépeiről, amellyel a márkát váltó Alex Marquez és a második idényére készülő Fabio di Giannantonio fog versenyezni.

részletek

Csapatot és motort vált Alex Marquez

Távozik az LCR Hondától az ifjabbik Marquez: a spanyol versenyző 2023-tól a Gresini Ducati versenyzője lesz. Egyúttal a csapat azt is megerősítette, hogy Fabio di Giannantonio marad náluk.

részletek

„Motorozásra alkalmatlan volt az indonéz pálya”

Borzalmas körülmények fogadták a MotoGP mezőnyét a vadonatúj mandalikai helyszínen, ahol a versenyzőket kötelezték arra, hogy körözéssel takarítsák az aszfaltot. A kavicsokkal is meggyűlt a bajuk.

részletek

Egy csapat, két dizájn az LCR Hondánál

A japán gyártó szatellit csapata tavalyhoz hasonlóan eltérő dizájnt villantott Alex Marquez és Takaaki Nakagami motorjai esetén, köszönhetően az eltérő névadó szponzornak.

részletek

Bagnaia kényelmes győzelmet aratott Portimaóban

A pole-ból induló ducatis olasz idei harmadik sikerét gyűjtötte be, ezzel biztossá vált a vb-ezüstérme és a Ducati gyártói elsősége. Mir és Miller még a dobogón, a világbajnok kicsúszott a piros zászlóval véget érő futamon.

részletek

Vinales vezetésével három Yamaha az élen

A hangvillások kisajátították a képzeletbeli dobogó mindhárom fokát a katari MotoGP-teszt negyedik napján – igaz, Miller szerdai körétől elmaradtak. Alex Marquez a lábát törte.

részletek

„Marc egyre jobban van és egyre bizakodóbb”

Bár a harmadik karműtétje miatt egy korábbi fertőzés miatt kórházban kellett maradnia a nyolcszoros világbajnok motorosnak, öccse szerint a hondás most már látja a pozitívumokat.

részletek

„A Yamaha csalt, és a versenyzők tudtak róla”

Nem csitulnak a hullámok a Yamaha szelepügye kapcsán, miközben a hangvillásokat Vinales motorblokkcseréje és a koronavírus is sújtja. Eközben Zarcóé lett a vizes pályán tartott harmadik edzés.

részletek

Morbidelli nyert a Suzukik előtt, Honda-K.O.

A pole-ból induló Nakagami már a start utáni kanyarokban bukott, így a vezetést megöröklő petronasos győzött a Terueli GP-n Rins és a nagy felzárkózása után a vb-előnyét is növelő Mir előtt.

részletek

Alex Marquez az élre állt, majd bukott

Folytatja remek formáját a Repsol újonca, aki a legjobb időt érte el a Terueli GP első edzésén, ráadásul három Honda is befért az első négybe – csak a vb-éllovas Mir tudott befurakodni közéjük.

részletek

Rins: Ez nehezebb volt, mint a Marquez elleni győzelmem

Harmadik MotoGP-s sikerét könyvelhette el a suzukis, most azonban az élen haladva kellett őriznie az előnyét. Mindeközben hondás druszája is többre értékeli mostani dobogóját, mint a Le Mans-it.

részletek

Suzuki-ünnep: Rins a nyolcadik győztes, Mir az új vb-éllovas

A tizedik helyről rajtoló spanyol győzött az Aragóniai Nagydíjon a szintén nagyot zárkózó hondás és saját csapattársa előtt. Quartararo a pole-ból pontot sem szerzett, így elbukta a vb-vezetést.

részletek