DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Retro

F1-Archív: Hatodik gumikeveréket tervez a Pirelli

Ricciardo a Renault-hoz igazol, bővítené kínálatát a Pirelli, Senna biztos jövőjében a Williamsnél, Schumacher csapatutasításra gyanakszik, Valentino Rossi Ferrarit tesztel, a Peugeot soha többet nem akar az F1-ben versenyezni. Hírek augusztus 3-ról.

2018: Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazol. A mindenkit meglepő hírből először az első fele derült ki, miszerint elhagyja nevelőistállóját, a Red Bullt, ezen a napon viszont azt is bejelentette, hogy a franciákhoz szerződik. Ricciardo pályafutása legnehezebb döntéseként aposztrofálta a váltást.

2017: Hatodik gumikeverék bevetését tervezi a Pirelli. Az olaszok fejében az ötlet egy ideje ekkor már megvolt, a bevetését attól tették függővé, milyen eredményt hoz a még rájuk váró kétnapos teszt, ahol Antonio Giovinazzi vezethet nekik.

2016: Szponzorain múlhat Sergio Perez jövője. A Force India vezetősége úgy fogalmazott, hogy ők készséggel megtartanák a mexikóit, akinek azonban van a szerződésében egy lelépési záradék, szolgálatai iránt pedig több más csapat, például a Renault is érdeklődik.

00116011_299



2014: Tudja, hogy nem lett lassabb tizedekkel egyik évről a másikra – hangsúlyozta Kimi Raikkönen. A Ferrarihoz visszatérő finn pilóta a szezon első felében mindössze 27 pontot szerzett, míg csapattársa, Fernando Alonso 115-öt. A spanyol 11-ből 9-szer legyőzte őt kvalifikáción.

2012: Senna bízik benne, hogy még éveket tölthet a Williamsnél. Bruno, a legendás Ayrton Senna unokaöccse úgy érzi, legjobb hétvégéjét a nyári szünet előtt, a Hungaroringen teljesítette, ahol hetedikként zárt, a Q3-ba pedig először jutott be.

2011: Újabb hangok szólnak arról, hogy New Jersey-ben F1-es versenyt tarthatnak 2013-tól, amely lehetőségét nemrég Bernie Ecclestone lebegtette meg. Weehawken és West New York polgármestere is beismerte, tárgyalások korai szakaszában állnak egy befektetőcsoporttal.

2010: Derek Warwick, aki korábbi versenyzőként segítette a stewardok munkáját a Magyar Nagydíjon, elárulta, Michael Schumachert kis híján fekete zászlóval kizárták a futamról, miután Rubens Barrichellót kikényszerítette a pályáról. A Mercedes németje csak azért úszhatta meg, mert már nem maradt elegendő idő visszajátszások megtekintésére. Schumacher 10 helyes rajtbüntetést kapott a Belga Nagydíjra.

2009: A csapatok nem egyeznek bele, hogy a kórházat ma elhagyó Felipe Massa helyettesítésére kiszemelt Michael Schumacher idei Ferrarit teszteljen visszatérése előtt. A lehetőség útjába a Red Bull, Toro Rosso és Williams csapatok álltak.

2008: A Magyar Nagydíj délelőttjén bejelentették, 2016-ig meghosszabbították a pálya szerződését. Felipe Massa motorhibája után Heikki Kovalainen nyerte meg a futamot.

2007: Vihar előtti csend: Fernando Alonso erős Magyar Nagydíjat jósol saját magának a pénteki edzésnap után, amelynek második tréningjén legjobb időt futott.

2005: Valentino Rossi kétnapos F1-es tesztje véget ért. A MotoGP királykategóriájának ötszörös világbajnoka a Ferrari 2004-es autójával körözgetett Fioranóban. A Yamahához még egy évig köti szerződés.

2003: Michael Schumachernek gyanús, ahogyan a mclarenes Kimi Raikkönen elment csapattársa, David Coulthard mellett a Brit Nagydíjon. Ron Dennis tagadja, hogy csapatutasítás történt, amelyet az előző év vége óta tiltanak a szabályok. Állítása szerint Coulthard saját ötlettől vezérelve húzódott félre a bajnokságban jobb helyen álló finn elől.

2002: A maláj Alex Yoong saját weboldalán közölte, hogy csapata, a Minardi visszafokozhatja őt tesztpilótává a Magyar Nagydíjon. Az újonc versenyző háromszor sem tudta megfutni a pole-pozíciós idő 107 %-át.

2000: A Peugeot kiszáll az F1-ből, ahova szándékukban sem áll visszatérni. „Az életben soha nem mondhatod azt, hogy soha, de ha az én véleményem akarják hallani, a Peugeot soha többé nem fog a Formula-1-ben versenyezni” – jelentette ki a cég elnöke egy sajtótájékoztatón.

1999: A pletykák szerint Michael Schumacher, aki alig három héttel korábban szenvedett lábtörést, már hétvégén tesztelhet, és akár a Magyar Nagydíjon újra versenyezhet. A Ferrari pilótája erre mindössze 5 % esélyt ad.

1998: David Coulthard csapatjátékos: tisztában van vele, mennyi nehéz éven esett túl a McLaren, ezért be fog állni Mika Hakkinen mögé a szezon döntő szakaszában, ha a bajnoki cím a tét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: