Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda
Rali

Ostberg már most duplázni szeretne

A szezonnyitó futam győzelme után az idei második magyar bajnoki versenyén, a Boldogkő Rally-n is a dobogó legfelső fokára szeretne állni a Mads Ostberg, Patrik Barth duó. A Citroen Rally Team Hungary párosát tavaly az utolsó gyorsasági szakaszon egy defekt fosztotta meg a győzelemtől, de Mads előre tekint és most sem tűzött ki kisebb célt, mintsem a futamgyőzelmet a Citroen C3 Rally2 versenyautójukkal.

„Minden a terveinknek megfelelően alakult a Salgó Ralin” – summázta a szezonnyitót Mads. „Tökéletesen kezdtük az évadot, és ez azt jelenti, hogy ott tartunk, ahol szeretnénk. Az első futamon nagy küzdelmet vívtunk, és tényleg a határig kellett feszegetnünk, de ez az, amit szeretünk!” – emlékezett vissza a 2022-es magyar rali szezon első versenyére.

DuEn_SalgoRally2022_1777_resizeA Boldogkő Ralival eljött az is, ami eddig még nem fordult elő, mióta Mads Ostberg a Citroen Rally Team Hungary színeiben versenyez: olyan futamon tud elindulni, ahol tavaly már versenyzett. Igaz, hogy most a tavalyi pályák egytől egyig fordított irányban lesznek… „Másodszorra általában minden könnyebbé válik egy-egy versenyen. De most minden szakasz az ellenkező irányban lesz, amit azt jelenti, hogy újra fel kell fedeznünk gyorsaságikat. De ezt már megszoktuk, van benne rutinunk. Nagyon koncentrálunk a pályebajárásra, próbáljuk a legjobb itinert elkészíteni, hogy tökéletes tempóban versenyezhessünk.”

DuEn_SalgoRally2022_2313_resize

A norvég pilóta Zágrábból érkezik a csütörtöki tesztre, majd a páros pénteken a pályabejárással tölti a napot. A 2022-es Boldogkő Rali egy napos verseny lesz, három szakaszt kell háromszor teljesítenie a mezőnynek, hogy szombat este a világörökség részeként nyilvántartott Boldogkőváraljai Vár lábánál ünnepelhessenek a dobogósok.

DuEn_SalgoRally2022_1553_resize

„Mi mással lennék elégedett, mint a győzelemmel!” – mondta Mads Ostberg a futam előtt. „A magyar bajnokság még a tavalyinál is erősebb, de a csapat célja egyértelmű!”

Reméljük sokan szurkolnak majd ezen a hétvégén is a pálya szélén a Citroen Rally Team csapatának!

Az első forduló után a magyar ralibajnokság nem hivatalos állása:

1.        Mads Ostberg        - Patrik Barth                 - Citroën C3 Rally2               34 pont

2.        Vincze Ferenc        - Németh Gergely          - SKODA Fabia R5                  27 pont

3.        Velenczei Ádám     - Vánsza Zsolt                 - SKODA Fabia R5                  23 pont

4.        Turán Frigyes          - Farnadi Ágnes              - Volkswagen Polo GTi R5     22 pont

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: