Steward
Kovács Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 14. vasárnap
Rali

Mads Ostbergék dupláztak, másodszor is Citroen-győzelem

Ahogy élvezték legutóbb a pezsgőzést Pécsen, annyira tetszett a norvég duónak Móron, céldobogón az édes nedű locsolása. A Citroen Rally Team Hungary párosa, Mads Ostberg és Torstein Eriksen magabiztosan nyerte a Vértes Ralit.

A Tagai Racing Technology által felkészített Citroen C3 Rally2 versenyautó tökéletesen működött. Madsék a maximális pontszámot begyűjtve, a két kihagyott futam ellenére is a harmadik helyen állnak a bajnokságban.

DuEn_VertesRallye2021_csn196Sikeres teszt után, jól beállított autóval érkezett a csapat Mórra, ahol a pályabejárás után így nyilatkozott a pilóta: „Nagyon tetszenek a gyorsasági szakaszok. Egy kicsit talán túl nagy a tempó, de ennek ellenére trükkösek, figyelni kell majd a felhordásokra.”

A második szakaszon megszerezte a vezetést a Citroen C3 Rally2 autóval induló egység és végig uralták a futamot. „A helyi srácok nagyon gyorsak, de azt gondolom elég hamar ráéreztünk a pályákra és a tapadási viszonyokra. A második szakasztól kezdve már nyomtuk, ahogy tudtuk és végig kézben tudtuk tartani a futamot.”

A versenyautó végig gondmentesen működött, a Tagai Racing Technology csapata most is kiváló autót biztosított a versenyzői számára, akik két gyors kivételével minden szakaszon a leggyorsabbak voltak.

DuEn_VertesRallye2021_csn227

Majdnem 50 másodperc előnnyel ünnepelhette második győzelmét a magyar ralibajnokságban a Citroen Rally Team Hungary párosa és amikor a pilótát a céldobogó után arról kérdezték, hogy milyen a magyar pezsgő, akkor nevetve mondta: „Nagyon jó vele a céldobogón locsolni!”

Két futamot ki kellett hagynia a WRC2 bajnok párosának az országos ralibajnokságból, de az utolsó megmérettetésen, az október végére tervezett Rally Hungary-n biztosan itt lesz a duó és továbbra is a magyar bajnoki cím megszerzése a céljuk. „Tavaly voltam itt, segítettem a csapatnak és akkor megnéztem a pályákat. Nagyon várom már, hogy versenyezhessünk is rajtuk!” – mondta Mads.

Két győzelemmel a harmadik helyen áll a páros a ponttáblázatban, még három egységnek van lehetősége megnyerni a bajnoki címet. A Citroen Rally Team Hungary csapata mindent megtesz azért, hogy a szezonzárón is pezsgőzhessen…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: