Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 25. péntek
Rali

Világbajnok párost indít a Citroen a hazai ralibajnokságban

Harmadik szezonját kezdi meg a Citroen Rally Team Hungary és ebben az évben igazán nagy neveket, egy világbajnok párost sikerült megnyernie a csapatnak! A WRC2 tavalyi bajnoka, Mads Ostberg és navigátora, Torstein Eriksen indul idén a Tagai Racing Technology által felkészített, legújabb fejlesztésű Citroen C3 Rally2 versenyautóval a hazai, nyílt ralibajnokságban.

A Citroen versenyautói rengeteg sikert hoztak már a ralisportban a márkának. A hazai vezérképviselet, valamint a Tagai Racing Technology és a PIRELLI sokat dolgozott azért, hogy a 2021-es szezonban a hazai közönségnek is megmutathassák, mire is képes a Citroen.

LM2020007_273_resizeBalkányi György, a csapatvezető büszkén nyilatkozta a végső megbeszélés után: „Nagy örömömre szolgál, hogy a TRT-vel közösen ki tudtunk alakítani egy együttműködést Mads Ostberggel, aki a magyar ralibajnokságban képviselni fogja a Citroen márkát,  ezzel együtt országunk és a magyar rally hírnevét is öregbíti majd a világban mindenfelé.”

A négyszeres norvég bajnok pilóta 2014 óta versenyez a Citroennel és 2020-ban egy C3 R5-tel a WRC2 világbajnoki sorozat bajnoka lett navigátorával, a szintén norvég Torstein Eriksennel.

Mads már járt itt tavaly egy teszten, ahol jól érezte magát a csapattal, meggyőző volt számára az a munka, amit a TRT-nél látott és kihívásnak érzi, hogy versenyezhessen a magyar pályákon. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?