DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Vértes Rali: Új név, ismerős pályák

A tavalyi Székesfehérvár Rali helyét idén ugyan a Vértes Rali veszi át, de van, ami változatlan. Az Országos Rallye Bajnokság negyedik, aszfaltos futamán október 11-én természetesen Turán Frici és Bagaméri Laci is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel, hogy újra az élbolyban autózhassanak.

„Nagyon szoros időbeosztású verseny lesz ez is, ugyanis egyetlen nap alatt, három körben összesen 9 gyorsasági szakaszt kell teljesítenünk, ami közel 127 kilométert jelent. Nagy koncentrációt igényel ez, de a motivációnk is nagy. Az egri borulásunkat követően kicsit lemaradtunk az összetett pontversenyben, de úgy gondolom, ha a Vértes Ralit sikeresen teljesítjük, akkor vissza tudunk kapaszkodni az élmezőnybe. A tavalyi Székesfehérvár Ralin egy műszaki hiba miatt ki kellett állnunk a versenyből, bízom benne, hogy idén minden gördülékenyen fog menni és ez most a mi napunk lesz” – mondja Turán Frici.

Turan_Motorsport_2_3



„Több mint egy hónap telt el az Eger Rali óta, ami hosszú idő, főleg egy ilyen kaotikus évben. Nagyon várjuk már, hogy újra versenyautóba ülhessünk, nagy reményekkel megyünk a Vértesbe. Addig még lesz tesztünk is, ami egy újabb lehetőség a beállítások tökéletesítésére, de már most úgy érezzük, mind az autónk, mint a csapatunk készen áll a rajtra. A pályákat a nagyvelegi szakasz kivétel jól ismerjük, a tavalyi évben is ezeken versenyeztünk, így nagy meglepetés nem érhet bennünket. Szeretnénk, ha esős körülmények lennének, mert a vizes pályák valahogy mindig jobban fekszenek nekünk, szeretjük a tipikus ralis körülményeket.” – teszi hozzá Bagaméri Laci.

Turan_Motorsport_4_1

Turán Frici és Bagaméri Laci jelenleg három versenyt követően, 41 ponttal az összetett 4. helyen áll.

A királyok városa helyett az idei évben Mór lesz a Vértes Rali központja. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: