Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 16. péntek
Rali

Végre rajt! Turánék felkészültek a Salgó Ralira

Turán Frigyes és Bagaméri László a sikeres teszteket követően hétvégén végre élesben is megkezdheti a szezont a Next Auto Polo GTI R5 versenyautóval a Salgó Ralin. Friciékre három 40 kilométeres kör, és 1 nap alatt több mint 121 versenykilométer vár, 328 kilométeres össztávval. A verseny 95%-a aszfalt, 5%-a pedig murva.

"Nagyon hosszú volt ez a kihagyás, izgatottan várjuk, hogy hétvégén végre elkezdődjön az ORB szezon. Úgy érzem, nyugodtan állhatunk rajthoz, fizikálisan és mentálisan is felkészültek vagyunk, a Salgó Rallye-t megelőző tesztek hatékonyak voltak. A Next Auto Polo GTI R5 remekül teljesít, egyre jobban kiismerjük egymást, jól érezzük magunkat az autóban, aminek remélem, meglesz az eredménye” – kezdi Frici.

Turan_Motorsport_4„Nem gondoltam, hogy ilyen sokat kell majd kihagynunk, már valóban elvonási tüneteink vannak, de már csak néhány napot kell várnunk és rajtolhatunk. Úgy érzem, jól felkészültünk, kihoztuk ebből az időszakból a maximumot, mind a csapat, mind a Hankook abroncsok kiválóan teljesítenek, így csak rajtunk múlik a siker. A 25 éves pályafutásom alatt nem emlékszem ennyire népes mezőnyre, mindenki nyerni akar, magasan lesz a léc, de szeretnénk átugrani és a végén pezsgőt bontani” – teszi hozzá bizakodva Bagaméri Laci.

Turan_Motorsport_2_2

„Vasárnap egy nap alatt több mint 121 versenykilométert fogunk menni, 3 pályán, 3 körben, ami sűrű lesz, de egyben izgalmas kihívás is. Alapvetően háromból két pályát jól ismerünk, egyetlen gyorsasági szakasz van, aminek egyik része teljesen ismeretlen számunkra. Nagy lesz a mezőny, rekordszámú, 28 R5-ös autóval, külföldi pilótákkal, így komoly, kiélezett küzdelmet várok, és bízom benne, hogy sikerül a lehető legjobb eredménnyel nyitnunk a 6 futamos bajnokságot" – zárja gondolatait Turán Frigyes.

A rajtceremónia szombaton 18:40-kor veszi kezdetét, míg a 9 gyorsasági szakaszból álló futamra vasárnap kerül sor. A céldobogót szintén Salgótarjánban állítják fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?