DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Turán egyedi designnal indul Nyíregyházán

Turán Frici és Bagaméri Laci egyedi tervezésű designnal és egy újabb típusú Skoda Fabia R5 modellel áll rajthoz a hétvégi ORB záró Nyíregyháza Ralin, ami egyben az ERC-sorozat záró futama is.

„Tavaly nagyon élveztük a Nyíregyháza Ralit, jó tempót autóztunk és szinte teljesen hibamentesen versenyeztünk, így várakozással teli izgalommal tekintünk az idei verseny elé is. Sokan kérdezték tőlünk a múlt évben, hogy mennyire éltük meg rosszul, hogy veszítettünk, de mi ezt nem így fogtuk fel, hanem, hogy sikerült megnyernünk a második helyet. Tavaly a Ford Fiesta R5-tel álltunk rajthoz, amit most sajnos nem tudunk megtenni, de egyértelmű, hogy még mindig a Fordhoz húz a szívünk. Hálásak vagyunk a Ford Petrányinak, hogy hozzájárultak, hogy idén egy Skodával induljunk a hétvégi futamon. A Dani Fischer Team egy újabb típusú Skoda Fabia R5 versenyautójával vágunk neki a Nyíregyháza Rallye-nak, valamint a két főszerelőnk is csatlakozik a csapathoz. Hétfőn és kedden meglehetősen nehéz körülmények között, esős, ködös időben teszteltünk, sőt megvártuk a sötétedést is, hogy arra is megtaláljuk a megfelelő beállításokat, mivel nagy valószínűséggel a versenyen is hasonló feltételek várnak ránk” – meséli Turán Frici.

1_1



„A Nyíregyháza Rali szakaszai mondhatjuk, hogy ismeretlen ismerősként köszönnek vissza, ugyanis a szervezők a tavalyi pályákat fűzik össze és a másik irányból kell teljesítenünk azokat. A pályabejárás fokozott figyelmet igényel, mivel összesen kétszer mehetünk a szakaszokon, nagyon kell koncentrálnom, hogy tökéletesen fel tudjam írni az itinert. Nagyon várjuk a hétvégi futamot, a csapatunk lelkes, úgy érezzük, felkészülten vágunk neki az utolsó éles megmérettetésnek, de a legfontosabb, hogy szeretnénk felszabadultan autózni” – teszi hozzá Bagaméri Laci.

6

„A Shell kenőanyagok támogatásának köszönhetően neveztünk az ERC mezőnyben is, így részt veszünk az Európa-bajnoki értékelésben is. Ugyan tét nélkül megyünk, mert a bajnoki cím az idei évre elúszott a technikai problémáink eredményeként, de szeretnénk egy jó idővel és látványos autózással megköszönni a szurkolóinknak és a szponzorainknak az éves támogatást. Emellett nem titkolt célunk borsot törni az Eb-mezőny orra alá” – mosolyog Frici.

5

A hétvégi Rally Hungary-n 114 induló, köztük 29 R5-ös versenyautó áll rajthoz, a versenyzőknek összesen 14 szakaszt és több mint 212 kilométert kell teljesíteniük.

A versenyt az Eurosport élőben is közvetíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: