DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Indul a végjáték: Ma kezdődik az I.Nyíregyháza Rali

Vadonatúj helyszínen folytatódik, illetve egyúttal fejeződik is be a 2018-as Országos Ralibajnokság. A mindent eldöntő zárófordulónak ugyanis Nyíregyháza ad otthont, mely város több évtized után kerül vissza a haza rali vérkeringésébe. A verseny több különlegességet is tartogat, pl. a mért szakaszok hossza miatt 1,5-szeres pontok járnak utána. A Turán Motorsport kettőse, Turán Frici és Bagaméri Laci az abszolút bajnoki címért száll harcba.

„Nagyon várjuk az I. Nyíregyháza Ralit, mert sok kérdésre megadja a választ!” – kezdte Frici. „Kíváncsiak vagyunk a pontos útvonalra is, mert amit eddig tudunk róla, az tetszik. Nekem mindig is „bejöttek” a hosszú versenyek, és ez ilyen lesz! Viszont az elejétől a maximumon kell autózni, de a gumiválasztás a hajnali és esti alacsony hőmérsékletek miatt nem lesz könnyű feladat.” – folytatta a pilóta.

turan-nyiregyhaza-elott-2018



„Látom, érzem, mekkora érdeklődés van a futam és az idei bajnokság iránt is, ami szerintem az egész sportnak jót tesz. Biztos a csapati s jobban izgul, mint máskor, de most még nem érezzük ezt. Igyekszem azokból a pozitív emlékekből erőt meríteni, amik a térségben futott korábbi versenyekről megmaradtak. De ez tényleg olyan régen volt, hogy apróságokra egyáltalán nem emlékszem, de ezzel a többiek is így vannak, ez most mindenkinek új lesz!” – zárta gondolatait Frici.

„Bennem és szerintem az egész csapatban lappang már az izgalom, még ha nem is mutatják ki!” – mondta Bagaméri Laci. „Az előrejelzések szerint kiszámítható időjárási körülmények várnak minket a hétvégén, bár a reggeli köd és pára tud kellemetlenséget okozni, én bízom a kedvező körülményekben. Szeretnénk hozni azt a formánkat, amit egész évben láthattak, megszokhattak tőlünk a szurkolók, de egyértelműen a győzelem a célunk!” – mondta ki őszintén a navigátor.

„A városi gyorsasági igazi különlegessége lesz az I. Nyíregyháza Ralinak, ami most igazi gyorsasági 8 km-es, beleszámít a végső értékelésbe is, így ezt is komolyan kell venni. A helyszíne viszont lehetőséget teremt azok számára is, hogy megismerjék ezt a sportot, aki eddig nem, vagy csak „távolabbról” figyelték, most testközelbe kerülhetnek ezzel a világgal, ami nagyszerű dolog!”

Az I. Nyíregyháza Ralira 2018. november 9-11. között Nyíregyháza központtal a Zemplén útjain kerül sor. A párosok 17 gyorsasági szakaszon, 223,1 mért kilométeren mérik össze tudásukat, köztük egy bő 8 km-es városi szakaszon, Nyíregyháza belvárosában.

A 2018-as Országos Ralibajnokság utolsó futamának ünnepélyes eredményhirdetése és egyben a bajnokavató ceremónia 2018. november 11-én 17:29-kor lesz Nyíregyházán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: