DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Tim Gábor hét pontos Veszprém Ralija

Rendkívül erős év kezdés, dobogó majd győzelem, így érkezett Tim Gábor a Rallye2-be. Azonban hamar kiderült, hiába a jó kezdeti tempó, a rali nagyon összetett és nehéz szakág erős mezőnnyel, és ezt még tanulni kell. A sikereket két kiesés követte, majd a gyilkos veszprémi pályákon folytatódott a Rallye2 bajnokság. Timék számára kevés sikerrel.

Tim Gábor pályaautós tapasztalata nem sok helyen ér annyira keveset, mint a veszprémi murvás pályákon. Kemény, sziklás talaj, ahol nem az ideális íveket kell keresni, hanem az olyan nyomvonalakat, ahol az autó megtalálja az optimális tapadást. Tim számára nemcsak ez okozott gondot, még az idény első murvás versenyén hibázott, és ezt nem akarta megismételni.

2018-Veszprém044TG



A Tim Gábor - Timár Tamás kettős végül a kilencedik helyen zárta a nagyon nehéz, autógyilkos versenyt, mellyel 7 pontot gyűjtött a bajnokságban, ahol jelenleg az 5. helyen áll.

tim_veszprem_2018_0021

"Ez most nem állt össze. Az autót és a pályák ritmusát sem éreztem, Tomival nem találtuk meg a tempót, esély sem volt jobb eredményre. A végére szépítettünk, így legalább pontokkal jöttünk el, de persze ez kevés. Most nem fogunk ezen tovább töprengeni, mert nincs értelme. Persze, kielemezzük miért is voltunk lassúak, de még fontosabb, hogy az év utolsó három aszfaltos versenyén visszatérjünk a dobogós helyekre. Riválisaink most sokkal jobbak voltak, gratulálunk nekik! De nem állunk meg, fejlődünk tovább!" - nyilatkozta Tim Gábor a Veszprém Rali után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: