DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Ózdon zárul az ORB 2016-os szezonja

Az idei utolsó verseny következik: az abszolút bajnoki cím már eldőlt, de a második helyért még többen is harcolnak, mint ahogy a másodosztály év végi aranyérme is kiadó.

Október utolsó hétvégéjén ér véget a magyar ralibajnokság 2016-os szezonja, az Ózd Rali zárja le az idei küzdelmeket. Az eseményen ott lesz az ORB, az ORC, a Rali2 és a Historic mezőnye is, így összesen több, mint száz páros adta le a nevezését - ebből negyvenhét indul az első osztályban. Az abszolút bajnoki címet már korábban megszerezte Herczig Norbert és Igor Bacigál, de így is maradt még nyitott kérdés.

hadik-formula-zsarnai



A második hely ugyanis még kiadó és óriási csata várható ezért a pozícióért. Jelenleg 109 ponttal Vincze Ferenc foglalja el, de ő még egyetlen futamot sem mínuszolt, márpedig két eredményt mindenkinek el kell dobnia, így rögtön változik a képlet. Ennek tükrében a legnagyobb esélye az év végi ezüstéremre talán Hadik Andráséknak van, akik legutóbb nyerni tudtak a Mecsekben - rajtuk kívül még Balogh Jánoséknak lehet sanszuk, közöttük dőlhet el a harc.

Szintén kiadó még a Rali2 idei bajnoki címe, amelyért egész évben ádáz harcot vívtak Vizelliék, Neukirchnerék és Szauerék - jelenleg ez köztük a sorrend, előbbinek 158,5, a hondásnak 147, utóbbinak pedig 126 pontja van, de itt is a mínuszolás lehet döntő faktor.

Az ORB és az ORC mezőnye szombaton háromszor teljesíti a Királd előtti elágazás-Borsodbóta, valamint a Sáta-Ózd közötti gyorsaságikat, majd vasárnap Királd-Sáta háromszor, Sajózaka-Felsőnyárád és Felsőkelecsény-Alsótelekes pedig kétszer-kétszer szerepel a programban. A Historic csak szombaton, a Rali2 pedig csak vasárnap "lép pályára".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: