DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Rali

Kiss Pál Tamás: Sikítás és ordítás a célban

Kiss Pál Tamás nem először indult a Szilveszter Ralin, mint mindig, most is sikerült az “alkalmi ” navigátorok arcára mosolyt csalnia.

Milyen évet zártál 2015-ben versenyzői szempontból?

- Nehéz szezon volt, rengeteg pozitív élménnyel és nehézséggel. Sikeresnek könyvelem el a szakág váltást, és úgy érzem, hogy sikerült helytállnom. Jól érzem magam, és hosszú távra tervezek a rallycrossban. Ha egy versenyt kellene kiemelnem az évből, akkor az az olaszországi Rallycross EB futam lenne, ahol 6. helyezést értem el úgy, hogy a második helyről sajnos nem tudtam elrajtolni a döntőben műszaki hiba miatt.

fc38a6ca-5271-401c-956c-a6347ffa372e



A Szilveszter Rali egy felhőtlen örömautózás volt a számodra?

- Abszolút az volt, bár figyeltem azért az eredményre is, próbáltam a legjobb tudásom szerint menni, és összemérni a sebességet a többiekkel

Azért fél szemmel nézted a 18-es rajtszámú Peugeot eredményeit? :-)

- Természetesen! Az első idő, amit megnéztem az a testvéremé volt, szerencsére én rajtoltam utánuk. Gratulálok nekik, szerintem nagyszerűen mutatkoztak be az R5-ös Peugeot-val, a nehéz körülmények ellenére is szép eredményt értek el.

Az “utasaid” mennyire élvezték a ralizást? 

- Barátnőm sikított, annyira tetszett neki. Az egyik legjobb barátom és kollégám fülig érő mosollyal az arcán szállt ki az autóból, Szujó Zoli teljesen felszabadult és együtt ordítottunk a célban, hogy klassz volt, Tóth Róbert kommentátor társam pedig felejthetetlen élménnyel gazdagodott, aminek örülök.

Mik a tervek az idei évre?

- Rallycross OB es EB párhuzamosan, saját csapattal és ha minden jól alakul, azzal a 2014-es VB-s Hansen Peugeot-val, amellyel Olaszországban is versenyeztem. Kemény telünk lesz, van, de a szezon kezdetet talán sohasem vártam ennyire, mint most.

Köszönöm a támogatóimnak, hogy az év utolsó versenyen is ugyanolyan elszántsággal és közös erővel versenyeztünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: