DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Új Skodával indulnak Csomósék a Rali-Eb-n

Újabb fejlesztésű Fabiával vesz részt az ERC 2023-as küzdelmeiben a Csomós Miklós, Nagy Attila páros.

Nem változtat a jól bevált felálláson Csomós Mixi és csapata. Minden részletet mérlegelve továbbra is a saját csapattal, viszont egy újszerű Skoda Fabia Rally2 evo-val indulnak a 2023-as rally Európa- bajnokságon. 

A jól bevált recepten idén sem változtat a HUMDA Academy versenyzője, Csomós Mixi és Nagy Attila, a csapat saját felkészítésű autójával, a GR- Motorsport színeiben vág neki a 2023-as FIA rally Európa-bajnokságnak. A tavalyi Skoda Fabia R5 helyett egy frissebb fejlesztésű Skoda Fabia Rally2 evo-t vásárolt a csapat, amellyel szeretnének az ERC mezőnyében regisztrált versenyzőként, bajnoki pontokért versenyezni. 

Korábban a csapat tárgyalt a Tagai Racing Technologyval (TRT) egy Citroën C3 Rally2 bérléséről, amelyet Csomós Mixi és Nagy Attila a Szilveszter Rallyn kipróbálhattak. Az autó és a TRT szolgáltatása is igen magas színvonalú volt, csak pozitívumokról tudunk beszámolni, azonban a csapat minden körülményt mérlegelve továbbra is a saját autó üzemeltetése mellett döntött. 

Csomos_Mixi_Skoda_325389659_661808895736752_4438019337583884165_n



„Nagyon elégedettek voltunk a TRT munkájával és a Citroën C3 Rally2-vel a Szilveszter Rallyn, emellett jó ajánlatot kaptunk az ERC szezonra vonatkozóan – mondta Szabó Krisztián, csapatvezető. – Mixi és Ati is szívesen versenyeztek volna vele az idén. Azonban minden részletet és körülményt megvizsgálva úgy döntöttünk, hogy idén is saját autóval folytatjuk. 

Mivel az elmúlt három év alatt nagy tapasztalatra tettünk szert a Skoda Fabia R5 üzemeltetésében, nagyon jó kapcsolatunk alakult ki a Skoda Motorsporttal, ezért ebben a márkában gondolkoztunk. Azonban nagyon nehéz most jó autóhoz jutni, új autóval pedig nem tudnak kiszolgálni minket a Skodánál. 

Szerettünk volna előrelépni, ami sikerült, hiszen egy ritka megkímélt állapotú, keveset használt versenyautóra akadtunk Csehországban, amelyhez rövid időn belül beszerzünk minden hiányzó szettet és pótalkatrészt, hogy magabiztosan vághassunk neki az idei szezonnak.

Az autó a napokban megérkezett a műhelyünkbe, ahol Mixi édesapja által egy alapos revízión esik át, hogy az idei rally Európa-bajnoki rajtját tökéletesen felkészített állapotban várhassa.“

„Az egyik szemem sír, a másik nevet – mondta Csomós Mixi. – A Szilveszter Rallyn nagyon tetszett a Citroën C3 Rally2 és nagyon komoly kiszolgálást kaptunk a TRT-től. Szívesen versenyeztünk volna velük az Eb-n is. 

Ugyanakkor örülök neki, hogy a jól bevált csapatunk készíti fel az autót és hogy egy fejlettebb Fabia Rally2 evo-val vehetjük fel a versenyt az Európa-bajnokság élmezőnyével.“

Csomós Miklós és Nagy Attila együttműködő partnerei

HUMDA Academy, HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., GR-Motorsport, CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., RabócsiRing Kft., MTE Speciál Kft., VÁRI-VILL Kft.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: