DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

WRC: Neuville nyert, Ogier csak negyedik

Thierry Neuville parádés autózással nyerte meg a Katalán Ralit, míg Elfyn Evansnek be kellett érnie a második hellyel - viszont mivel Sebastien Ogier a dobogóra se fért fel, még nem dőlt el a vb-cím.

Úgy mehetett el a Katalán Ralira Sebastien Ogier, hogy amennyiben nyerni tud az aszfaltos versenyen, egy futammal a szezon vége előtt megvédi világbajnoki címét a WRC-ben. A francia klasszisnak azonban erre egy másodpercig sem volt esélye annak ellenére, hogy nagyon fogadkozott: asztalfon végre megmutathatja, hogy mit tud. Ogier végig a harmadik-negyedik helyen autózott és bár nyert néhány szakaszt szombaton, de az első két pozícióhoz képest egyértelmű lemaradásban volt a hétvége során, végül pedig még a dobogót is elbukta: a hazaiak kedvence, Dani Sordo vasárnap megelőzte és letaszította a negyedik helyre.

Ogier csapattársa és egyetlen állva maradt vb-riválisa, Elfyn Evans remekül kezdett, a pénteki napot még megnyerte, szombaton azonban ritmust váltott Thierry Neuville (azok a pályák jobbak feküdtek az első napon még orrtolós Hyundainak) és állva hagyta. A futam végére 24 másodpercre nőtt a belga előnye, összességében egyértelműen ő volt a verseny leggyorsabb pilótája és teljesen megérdemelten aratott magabiztos futamgyőzelmet.

Evans a második hellyen és a power stage-en behúzott harmadik pozícióval (három tizeddel és egy hellyel előzte meg Ogier-t) életben tartotta világbajnoki reményeit: 17 egységnyi hátránnyal követi Ogier-t a szezonzáró előtt, ami azért nyilván jelentős előny a francia számára és ha nem hibázik, akkor Monzában ismét felülhet a sportág trónjára. Ezen a futamon a top ötbe még Kalle Rovanpera fért be, miután Ott Tanak összetörte a harmadik i20 WRC-t.

Az eredmények itt elérhetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: