DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Finn Rali: Breen az élen, Hyundai 1-2

Craig Breen áll az élen a legendás Finn Rali első napját követően csapattársa, Ott Tanak előtt, de elképesztően szoros az állás az első öt helyen - Sebastien Ogier nem fér be ide.

Kiélezett küzdelmet hozott a finnországi WRC-futam első versenynapja, amely délután kezdődött és már a sötétben ért véget. Egészen az utolsó szakaszig Ott Tanak vezetett, aki két gyorsaságit is megnyert és végig stabilan teljesített, de az utolsó menet felborította a sorrendet: a sötétben repkedést jobban elvállalta csapattársa, Craig Breen, aki így 2,8 másodperccel megelőzte az észt világbajnokot. Breen összességében szintén nyert két szakaszt a nap folyamán és ahogy az utóbbi futamokon láthattuk, ezúttal is a győzelemért harcol - az első nap után ő áll a legjobban.

breen



Az eredmények viszont a két Hyundai mögött is szorosak, az utolsó, sötétben rendezett szakaszt megnyerő Elfyn Evans egy igazi hullámvasút végén jött be harmadiknak, alig hat másodperccel Breen mögött, 6,7 másodperccel negyedik az idén először WRC-be ülő Esapekka Lappi, míg a futam fő esélyesének tartott Kalle Rovanpera is nyolc másodpercen belüli hátránnyal ötödik, ő is bármire képes lehet a folytatásban. Az utolsó gyorsaságin egyébként érezhetően előnyben volt a Toyota, ők teszteltek sötétben, míg a Hyundai nem, ez pedig meglátszott a tempón - ráadásul a japán-finn különítménynek ez egyébként is hazai pályának számít.

A vb-címvédő Sebastien Ogier-nek pályatakarítóként nem volt jó napja, csak a hetedik pozícióból várhatja a szombati folytatást.

A WRC2-ben Teemu Suninen vezet nyolc másodperccel Mads Ostberg előtt, aki az utolsó gyorsaságin vesztette el az első helyét - a harmadik Nikolay Gryazin 13,7 másodperces hátránnyal.

Az eredmények itt elérhetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: