Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 29. szerda
Rali

Vogelék megkezdik szereplésüket a rali-Eb-n

Bő fél év után tér vissza a FIA ERC mezőnyébe Vogel Adrienn és Notheisz Ivett. A Roger Racing Team női ralipárosa legutóbb tavaly ősszel indult az Eb-n a Rally Hungary hétvégéjén. A 2021-es év első felében hazai és nemzetközi versenyeken hangoltak az Európa-bajnokság kihívásaira.

Legutóbb Ausztriában, a Rallye Weizen álltak rajthoz, ahol hetedik helyen zárták kategóriájukat, összetettben pedig 26. helyen végeztek az 55 autóból. Az osztrák hegyekből egyenesen Olaszországba, a Rally Di Roma Capitale helyszínére, Fiuggiba vezetett a magyar női duó útja. 

FDA_6806„Hétfő óta Olaszországban hangolódunk, kicsit tudtunk pihenni is a Rallye Weiz után. Mindketten imádjuk Olaszországot, tavaly is nagyon jól éreztük itt magunkat, mindkettőnk számára különösen kedves ez a helyszín. Nyolc különböző gyorsasági szakaszt jelöltek ki a versenyre, ebből mindössze kettő és félnek az útvonala egyezik meg a tavalyival, a többi mind új, amiket a csütörtöki pályaíráson igyekszünk megismerni. Jó idő ígérkezik hétvégére, így végre lesz egy száraz versenyünk, nagyon várjuk mindketten. A rajtceremóniát Rómában rendezik, majd egy 2,5 km-es gyorsaságival kezdünk ott, 78-as rajtszámmal indulunk. Ivettnek is nagy kihívás a hétvége, igyekszünk minél precízebben felírni a pályákat és az etapokat is” – foglalta össze várakozásait Vogel Adri. 

A hétvégi Róma-ralin összesen 190,9 kilométernyi gyorsasági, 447,7 kilométer etap, vagyis összesen 635,07 kilométer vár a mezőnyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?