Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 6. hétfő
Rali

2021-től WRC Horvátországban!

2021-ben Horvátországba látogat a Rali-világbajnokság (WRC) – jelentette be pénteki videóüzenetében Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke.

Olyan bejelentést tett ma Jean Todt, az FIA elnöke, ami a legtöbb magyar raliszerető szívét is megörvendezteti: a szomszédban, Horvátországban rendeznek WRC-futamot 2021-ben.

„A mai egy nagyon különleges nap Horvátország számára, ugyanis megerősítjük, hogy az FIA Rali Világbajnoksága 2021-ben ellátogat az országba" – fogalmazott videóüzenetében Jean Todt. „Néhány héttel ezelőtt sikerrel lezajlott a 46. INA Delta Rally Zágráb térségében, a Covid-előírások pontos és tökéletes betartásával, ami jól megmutatta, hogy Horvátországban remek munkát végeznek.”

steiner és todt

Davorin Stetner és Jean Todt


Az FIA elnöke hangsúlyozta: a horvátországi WRC-forduló nagyban köszönhető a horvát állam támogatásának, valamint Zágráb polgármesterének. A sportvezető méltatta Horvát Autósport és Gokart Szövetséget (HAKS) és annak elnökét is. 

„Szeretnék gratulálni a szervezetnek, valamint az elnökének, Davorin Stetnernek is, akik folyamatosan fejlődnek, jól szemléltetve ezzel az elkötelezettségüket és az erőfeszítéseiket” – mondta Jean Todt.

Horvát lapok már a verseny időpontját is tudni vélik, s 2021. április 22-25. közötti rendezésről írnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?