DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

WRC: Tanak első győzelme a Hyundaijal

Kettős győzelmet ünnepelhet a Hyundai a WRC idei negyedik versenyén Észtországban, ahol a címvédő magabiztosan nyert. Breen lett a második, Ogier pedig megőrizte a vezetést a bajnokságban.

Ott Tanak kezére játszott a hazai pálya a Rali-világbajnokság e hétvégi észtországi fordulóján. A mezőny többsége számára ismeretlen helyszínen vasárnap hat szakasszal zárult a 233 versenykilométeres viadal.

tanak-esztrali



A helyi sztár 22,2 másodperces előnnyel nyert, mögötte a beugróként teljesítő csapattársa, Craig Been ért célba a második helyen. Sebastien Ogier további 4,7 másodperces lemaradással, egy harmadik helyezéssel megőrizte a világbajnoki vezetést. Kalle Rovanperä a tiltott szerelésért kapott egyperces büntetésén egy power stage-en aratott győzelemmel kozmetikázott, és zsebelte be az öt pontot.

Az újoncok számára nem kedvezett az Észt Rali. Takamoto Katsuta hibázott és összetörte a Toyotát, Pierre-Louis Loubet pedig technikai hiba miatt kiesett. Mindketten életük első WRC-futamán vettek részt.

A WRC 1973 óta íródó történetében az Észt Rali képviseli a 600. versenyt, egyben az elsőt, amit a világjárvány miatti megszakítás után megrendeztek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: