DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

ERC: Solberg futamot, Érdi kategóriát nyert

Oliver Solberg igazi nagyágyúkat győzött le a Liepaja Ralin, miközben ifj. Érdi Tibor megnyerte az ERC2 értékelését - méghozzá domináns teljesítménnyel, egy technikai problémát is leküzdve.

Az első napi sorrend maradt a végeredmény is az ERC idei második futamán, a Liepaja Ralin - Oliver Solberg volt a leggyorsabb ezen a hétvégén és mivel nem hibázott nagyot, így behozta az első helyen a Volkswagen Polo GTI R5-öt. Solberg a tíz szakaszból hatot is megnyert és nagyon nagy időket tudott produkálni, amikor mindenbe beletalált, egyértelmű, hogy tempóban most a többiek felett állt - a két Citroen, Mads Ostberg és Alekszej Lukjanuk ezúttal csak követni tudta, igazán megszorítani nem. A vasárnapi első körben dőlt el végleg a küzdelem, Solberg ott az egyik szakaszon 8,5 másodpercet osztott ki riválisainak, innentől már csak be kellett osztani a fórját - a Róma Rali harmadik helye után így most egy győzelemmel gazdagodott és felvette a kesztyűt a bajnokságban Lukjanukkal.

solbesz



Az orosz most nem erőlködött, megértette, hogy számára ezúttal mi a maximum és nem vállalt különösebb kockázatot - Ostberget sem üldözte, nagyrészt egálokat mentek, de a norvégnak volt némi előnye, aminek ledolgozásához már rizikót kellett volna vállalni. Lukjanuk ezt most nem tette meg, bejött harmadiknak, így a római sikere után egy újabb dobogós helyet gyűjtött be.

A negyedik helyet a finn Pietarinen szerezte meg a Skodával, az ötödiket pedig a Hyundai gyári pilótája, Craig Breen az i20-szal, miután kapott egy defektet - a Tagai Racing Technology Citroenjét a kilencedik helyre hozta be a spanyol Llarena.

Izgalmasan alakult a futam vége ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs számára, akik lemosták ellenfeleiket az ERC2-es kategóriában, több mint két perccel vezettek, de az utolsó körre meghibásodott a Mitsubishi motorja, így fogyott az előny - mégis sikerült eljutniuk a célig és egy keveset (egy percet...) megőrizni abból a különbségből, így nagy teljesítményt nyújtva megszerezték idei első győzelmüket.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: