DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

WRC: Körömrágós csata a Monte első helyéért

Az első három helyezett hét másodpercen belül van egymáshoz képest, hihetetlen szoros küzdelem zajlik a dobogó fokaiért - az utolsó napot Elfyn Evans kezdheti előnyből.

Sebastien Ogier kezdhette az élről a szombati napot Monte-Carlóban, a WRC szezonnyitó futamán, de annyira kiélezetten alakult a küzdelem csütörtök-pénteken, hogy csak néhány másodperc választotta el a top hármat - Ogier mellett csapattársa, Elfyn Evans, valamint a Hyundai sztárja, Thierry Neuville volt még ebben érintett.

A nap első szakaszát Neuville nyerte, a másodikon azonban Evans odapörkölt és jelentős különbséget autózott ki két riválisával szemben: olyan jelentőset, hogy a vezetést is átvette a kör végére. Délután tovább folytatódott a kiélezett küzdelem, a harmadik szakasz után tizedre egyforma (!) idővel vezette a futamot a két Toyota, Neuville pedig tizenegy másodperces lemaradással követte őket, de úgy, hogy a háromból két gyorsaságin is ő bizonyult a legjobbnak.

Tehát azt, hogy ki kezdheti meg az élről a záró napot, azt a szombati utolsó szakasz döntötte el, ahol Evans korábban nyert - most viszont hibázott, lecsúszott az útról, de szerencséjére ezt megúszta néhány másodperc időveszteséggel. Sőt, a hibája ellenére olyan jól jött ki a dologból, hogy ő maradt az élen: a szakaszt Neuville nyerte (saját bevallása szerint végig a határon autózott), Evans 4,6 másodpercet kapott, Ogier pedig már 9,5-öt.

Így továbbra is döbbenetesen szoros a harc a győzelemért: Evans 4,9 másodperccel vezet Ogier és 6,4 másodperccel Neuville előtt, ezek a külöbségek gyakorlatilag egyetlen szakasz alatt eltüntethetők különösebb hiba nélkül - holnap még négy gyorsasági vár a mezőnyre.

A negyedik helyet egyelőre tartja Sebastien Loeb, de a kilencszeres világbajnoknak nem sikerült jól a nap, végig túl lassú volt, rossz időket ment, ráadásul egyszer még meg is forgott, úgyhogy már csak 14,1 másodperccel előzi meg a keményen támadó Esapekka Lappit. A hatodik helyen már senkitől sem zavartatva halad az élete első WRC-s vb-futamát teljesítő Kalle Rovanpera, a többiek már nagyon messze vannak tőlük.

Az eredmények ide kattintva megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: