DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

WRC: Neuville vezet, Tanak támad a vb-címért

A három Hyundai ellen csatázik Ott Tanak azzal a céllal, hogy a hétvége folyamán bebiztosítsa egyéni világbajnoki címét - csapatként viszont rosszul áll a Toyota szénája.

Hármas Hyundai-vezetéssel indult a Katalán Rali második napja és mivel Sebastien Ogier a Citroen technikai hibája miatt már pénteken kiesett a játékból, így csak az maradt a kérdés erre a hétvégére, hogy Ott Tanak le tudja-e gyűrni Thierry Neuville csapattársait és be tudja-e biztosítani a világbajnoki címét.

Nos, az észt toyotás megpróbálta, hatalmas tempót diktált, nem fogta vissza magát egy biztos pontszerzés érdekében, hanem igyekezett sietni és apránként le is dolgozta a hátrányát - Sebastien Loeböt az utolsó gyorsaságin egy hajszállal már meg is előte, Dani Sordót pedig három másodpercre megközelítette. Neuville győzelme összességében nem forog veszélyben, holnap négy aszfaltos szakaszt kell teljesíteni, a bő húsz másodperc arra elég, ha nem történik semmi rendkívüli, Sordónak viszont mindenképpen az most a feladata, hogy valahogy maga mögött tartsa Tanakot.

neuville_3



Ha így marad a helyzet, akkor egyébként a power stage döntheti el, hogy Tanak már ünnepelhet holnap délután, vagy az utolsó futamra marad a bajnokavatás. Papíron egyébként Loeb is megverhetné még az észtet, de a tempója messze elmaradt szombaton és mivel holnap is aszfaltos pályák lesznek, így a francia legenda egyelőre kevésbé áll jól.

Aki pedig még kevésbé, az a Toyota, mint csapat, mert a Hyundai parádézik, míg a japánoknál Kris Meeke összetörte a Yaris WRC-t és kiesett, ezzel egyrészt nem tud segíteni Tanaknak, másrészt a csapatot is nehéz helyzetbe hozta - Jari-Matti Latvala nem tudja felvenni a kesztyűt az élmenőkkel, úgyhogy a Hyundai karnyújtásnyira kerülhet a konstruktőri bajnoki címtől.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: