DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

WRC: Tanak az élen, minimális különbségek

Jelen állás szerint négyesélyes a Wales Rali, az első nap végén a három bajnoki aspiráns és Kris Meeke is néhány másodpercen belül van egymáshoz képest - még bármi elképzelhető.

A hagyományos walesi körülményekre a Lorenzo hurrikán is rátett egy lapáttal a Wales Rali pénteki versenynapján - amellett, hogy félig-meddig sötétben kezdődött, majd teljes sötétségben végződött a nap, végig nagyon komoly esővel, széllel, sárral kellett megküzdenie a mezőnynek. Ketten jártak igazán pórul, Esapekka Lappi és Jari-Matti Latvala esett le az útról, de Elfyn Evans is hibázott, amely miatt megsérült a Ford Fiesta WRC futóműve - hiába nyert meg egyébként két szakaszt is, így nem volt esélye odaérni az élmezőnybe.

Főleg, hogy a különbségek a zord körülmények ellenére iszonyatosan kicsik voltak, így történhetett meg az, hogy Kris Meeke annak ellenére az élen állt az egész nap folyamán, hogy egyetlen szakaszt sem nyert meg, csak a péntek estit - mögötte közelharc zajlott Ott Tanak, Sebastien Ogier és Thierry Neuville között, tizedekre "osztották" egymást oda-vissza. Ebből a csatából az utolsó körben Tanak jött ki legjobban, Ogier 3,4, Neuville pedig már 8,4 másodpercre van tőle, ami önmagában még csak minimális különbség, de a nap addigi alakulását tekintve igenis mérhető távolságnak számít. Ráadásul az utolsó szakaszon Meeke előnye is elfogyott, a végig vezető brit 3,6 másodperccel Tanak mögött, a harmadik helyen fordulhat.

Az egészen brutális R5-ös mezőnyben Kalle Rovanpera volt eddig a leggyorsabb, ám egy jobb hátsó defekt miatt mégsem ő áll az élen, visszaesett a negyedik helyre - most Pontus Tidemand vezet Jan Kopecky előtt, Petter Solberg még így is Rovanpera mögött van, fia, Oliver Solberg pedig a mai első szakaszon megállt technikai hiba miatt.

Szombaton további hét, míg vasárnap öt gyorsasági vár még a mezőnyre.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: