DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

WRC: Neuville vezet, Tanak hibázott

Megkezdődött az Argentin Rali, ahol hiába gyorsak a Toyoták, egyelőre ezt nem tudják kamatoztatni: egy Hyundai vezet egy Citroen előtt az első napot követően.

A várakozásoknak megfelelően ismét remek tempót diktált a Toyota az Argentin Ralin, Ott Tanak és Kris Meeke is tudott szakaszt nyerni, de hiába: az élen álló brit pilóta a rajtpozíciója miatt esett vissza a nedves-sáros Amboy-Yacanto gyorsaságin, Tanak pedig ugyan itt átvette a vezetést, de a nap utolsó szakaszán megforgott, ezzel 25 másodpercet dobott el, úgyhogy visszacsúszott a harmadik pozícióba. Az észt versenyző egyébként azt mondta a szakasz után, hogy eltört a Yaris féltengelye, ezért forgott meg és ezért vesztett ennyi időt.

hyundai



A vezetést az ezúttal is nagyon magabiztos Thierry Neuville vette át a szintén gyorsnak tűnő Hyundaijal, előnye bő tíz másodperc Sebastien Ogier előtt - ők ketten és Tanak feszülhetnek majd egymásnak a győzelemért, Meeke és Andreas Mikkelsen egy lépéssel már lemaradt mögöttük.

Pórul járt viszont Jari-Matti Latvala, aki egyrészt kapott egy defektet, másrészt Esapekka Lappi óriási esése után neki piros zászlót lengettek, az utána érkezőknek viszont már nem - ezt az időt viszont végül jóváírták neki, de így is csak a nyolcadik helyet foglalja el az első nap után. Lappi újabb jelentős bukása azért nem esett jól a Citroennek a büdzsét és a pontversenyt tekintve sem, így ők most már csak Ogier-ben bízhatnak ezen a versenyen.

A futam állása egy nap után:

1. Thierry Neuville

2. Sebastien Ogier +11,9

3. Ott Tanak +13,4

4. Kris Meeke +28,1

5. Andreas Mikkelsen +29,4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: