Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 20. csütörtök
Rali

Nagy változások jöhetnek a WRC naptárában

Jean Todt FIA-elnök azt szeretné, ha egy futam két országot is érintene, így lenne hely olyan versenyeknek is, mint a Szafari Rali, Japán, Thaiföld, vagy Indonézia.

Jean Todt, az FIA elnöke azt szeretné, ha a rali-világbajnokság európai futamai nem csak egy, hanem két országot is érintenének, így több hely jutna a versenynaptárban olyan versenyeknek, amelyek most még nincsenek ott. Todt szerint rengeteg helyre el lehetne és el is kellene vinni a ralit a világon, de nem rendezhetnek annyi futamot, mint például a Formula-1, úgyhogy máshogy kell helyet csinálni az új helyszíneknek.

"Világszintű bajnokságot szeretnék, szóval akarok futamokat Európában, ahol a rali története kezdődött, de el akarom vinni a sportot Latin-Amerikába, Ázsiába, vissza akarok menni Afrikába és dolgozunk egy közép-keleti futamon is. Sajnálom, hogy nincs kínai versenyünk, mert próbálkoztunk vele többször is, de nem jött össze" - idézi Todt szavait az Autosport.

wrc"Ezt szeretnénk, de nem rendezhetünk húsz futamot, úgyhogy azt akarom, hogy egy rali több országot is érintsen, szerintem kettő lehetséges. Ez segíthet az európai naptáron" - tette hozzá.

Kenya és Japán is kandidáló futamokat rendez idén, vagyis jövőre akár szerepet is kaphatnak a WRC naptárában azok után, hogy korábban mindkét helyszín szerepelt már a sorozatban. A hírek szerint Korzika, Németország és Szardínia van veszélyben, a Szafari Rali és Japán várható érkezése őket érintheti elsősorban.

A WRC promótere szerint kár lenne ezekért a futamokért, de ha nem viszik el az olyan nagyobb piacokra a sportot, mint Kína, vagy Amerika, akkor nincs érdeklődés a szponzorok részéről - úgy fogalmazott Oliver Ciesla, hogy hosszabb távon nem veszélyes, ha egy európai futamot elveszít a WRC.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?