DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

„Bottas raliautóban? Hasonló lesz, mint Raikkönen vagy Kubica”

Az M-Sport csapatfőnöke, Rich Millener úgy véli, a sebességgel nem lesz baja Valtteri Bottasnak, az itinerrel és az az alapján való tájékozódással annál inkább, hasonlóan Kimi Raikkönenhez és Robert Kubicához.
Volt olyan év, amikor négy ex vagy akkori F1-es is tiszteletét tette a jelenleg „csak” a finn bajnokságba számító Arctic Rallyn, vagyis Sarkkör ralin, ha mindenképp le akarnánk fordítani magyarra. Voltak a versenynek világbajnok győztesei, voltak finn győztesei, voltak finn világbajnok győztesei (Ari Vatanen, Tommi Makinen, stb.), így már azzal igencsak illusztis társaságba kerül a Mercedes F1-es pilótája, Valtteri Bottas, hogy egyáltalán elindul hazája versenyén.
 
A rali-világbajnokságon szereplő M-Sport csapatfőnöke, Rich Millener szerint pedig Valtteri Bottas nem csak úgy ott lesz majd a versenyen, hanem akár kiváló eredményt is elérhet - persze ehhez még le kell gyűrnie néhány akadályt.
 
M179630
 
„Ha egyformák lesznek a körülmények, az segíthet neki. Ha például lesz rengeteg hó és tiszta jég lesz az út. Ebben az esetben könnyen ki tudja tapasztalni, hol és hogyan tapadhat a legjobban az autója. Amennyiben viszont melegebb lesz, és nem lesz hó, illetve jég, a murván a gumija sokkal jobban kopik majd, így pedig jóval nehezebb dolga lehet.”
 
Bottas mellett rutinos navigátor ül majd Timo Rautiainen személyében, aki annak idején Marcus Grönholmot kétszer is világbajnoki címhez segítette, az ebben a világban még rutintalan Bottas tehát az ő tapasztalatára mindenkép számíthat. Millener szerint Bottas képességeivel sem lesz baj, egy dologban viszont mindenképp elkél majd Rautiainen segítsége. „Azt gondolom, Valtterinek is a legnagyobb problémája az itinerrel lesz, csakúgy mint Kimi Raikkönennek vagy Robert Kubicának. Viszont Timo ott lesz mellette, így nem lehetnek problémái. Nagyon jó képességű versenyző, az F1-ben megtanulta, hogy nem kell félnie a gyorsaságtól, és autót sem kell már megtanulnia vezetni.”
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: