DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Hivatalos: új autóval támad Herczig Norbert

Sajtótájékoztatóan jelentette be a MOL Racing Team, hogy az Európa-bajnokságon szereplő Herczig-Ferencz páros márkát vált 2019-re: a Skoda helyett a vadonatúj Volkswagen Polo R5-tel áll rajthoz.

Péntek délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a MOL Racing Team, hogy Herczig Norbert és Ferencz Ramón a jól megszokott Skoda Fabia R5 helyett a vadonatúj, az elmúlt hónapokban debótáló Volkswagen Polo R5-tel indul a 2019-es szezonban. Herczigék elmondták, hogy az nem volt kérdés, hogy ha váltanak, akkor a VW-t választják és bár az kérdés volt, hogy váltanak-e, de a Polo végül meggyőzte őket.

A páros idén az első szezonját teljesítette a rali Európa-bajnokságon és rögtön két dobogós helyezést is szerzett, mindezek után az Autósport és Formula Magazin TOP50 magyar autóversenyző listáján Herczig az első helyet szerezte meg 2018-ban. A pilóta azonban jövőre még többet szeretne elérni: mint mondta, 2019-ben már egyértelműen az a cél, hogy ott legyenek az év végén a legjobb háromban és lehetőleg nemcsak befejezzék a futamokat, de ott is legyenek a pódiumon, vagy annak környékén.

Herczig azt is hozzátette, hogy a nyolcfutamos bajnokságból hét versenyen fognak rajthoz állni, ami eggyel több, mint idén és ez azért is fontos, mert a hat legjobb eredményt értékelik majd az ERC-ben. A páros természetesen ott lesz majd a szezonzáró Nyíregyháza Ralin is.

Az új VW Polót és Herczigéket a nagyközönség először a vasárnapi Mikulás Ralin nézheti majd meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: