DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Tanak fél perccel vezet Walesben Neuville előtt

Ismét a Toyota ásza áll az élen - Neuville második, Ogier csak ötödik a walesi WRC-futamon, ami döntő lehet a bajnokság kimenete szempontjából.

A csütörtöki bemelegítő szakasz után pénteken nyolc gyorsaságit rendeztek Walesben és a ködös-esős időjárás, valamint a csúszós-sáros pályák garantálták, hogy ezúttal kicsit nagyobbak lesznek a különbségek a megszokottnál. Az első szakaszon is megvoltak a távolságok, aztán a második, közel harminc kilométeres pályán már egyértelműbbé váltak az erőviszonyok: a sorozatban három futamgyőzelemből érkező Ott Tanak leosztotta a mezőnyt és meglépett, majd a negyedik gyorsaságon váltóproblémák miatt lemaradt az addig top3-ban autózó Sebastien Ogier is.

A francia a következő két rövid, visszafordítókkal tarkított pályát is 1-es-2-es sebességi fokozat nélkül teljesítette, így visszacsúszott a nyolcadik helyre, míg a lassabban kezdő Thierry Neuville elkezdett felkapaszkodni. A második körben még egyértelműbb lett Tanak előnye, miután Elfyn Evans kiesett mögüle a második helyről, majd Jari-Matti Latvala is hibázott - hirtelen félperces fórban találta magát a Toyota észt versenyzője, ezt pedig a nap utolsó pályáján már nem kockáztatta. A többiek problémáit kihasználva Neuville másodikként fordulhat, délután már a tempója is rendben volt és tudott szakaszokat nyerni, a váltógondot megoldó Ogier viszont csak ötödik jelen pillanatban - a különbségen Neuville-től lefelé nem nagyok, a körülmények pedig rendkívül trükkösek, így bármi elképzelhető még.

Érdemes kiemelni, hogy a WRC2 mezőnyében egy nap után már majdnem egy perccel vezet Kalle Rovanpera...

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: