DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Német Rali: Tanak verhetetlen, Ogier bajban

A Toyota észt pilótája fél kézzel már fogja a győzelemért járó trófeát, a regnáló világbajnok viszont visszaesett a hatodik helyre, ismét "kármentésre" kényszerül.

A szombati napot még úgy kezdte meg Ott Tanak, hogy bő tíz másodperccel vezetett Sebastien Ogier előtt, így az észt pilótát nyomás alatt tartotta a világbajnok, sőt, így maradt ez a nap közepéig - az első kör végén nagyjából ugyanaz volt a helyzet, mint péntek este. Délután azonban jött a dráma: Ogier defektet kapott, emiatt eldobott másfél percet, így nem csak a győzelemre, de a dobogóra, sőt, egyáltalán a jó eredmény elérésére is elvesztette minden esélyét. A Ford versenyzője visszaesett a kilencedik helyre, ahonnan a nap végéig felkapaszkodott a hetedik pozícióba úgy, hogy Andreas Mikkelsen csak fél másodperccel van előtte, de a többieket már nincs esélye utolérni.

tanak1



Ennek leginkább Thierry Neuville örülhet, aki ugyan nem tud dominálni ezen a futamon és péntekhez képest vissza is esett, de Ogier drámája után így is negyedik és neki jelenleg csak az a fontos, hogy a francia előtt maradjon - sőt, a második helyezett Dani Sordo "segítségében" még bízhat is, alig 8,8 másodperccel van előtte, míg Jari-Matti Latvalától nyolc másodperc választja el. Tegyük hozzá, hogy hátrafelé is figyelnie kell, Esapekka Lappi mindössze hat másodperccel marad el tőle, a belga sem hibázhat.

Aki viszont már lassan hátradőlhet, az Tanak, aki 43,7 másodperces előnnyel fordulhat a vasárnapi három gyorsaságira, így ha nem történik váratlan esemény, vagy nem hibázik nagyot, akkor sorozatban második futamgyőzelmét gyűjtheti be.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: