DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Japán vegyipari óriást szerzett meg támogatónak a rali-vb

Évekig volt egyfajt nihil a rali-világbajnokságban, viszont a WRC úgy néz ki, szép lassan ismét erőre kap. A bajnokság szép kis támogatói névsort tudhat magáénak, ehhez csatlakozik az Asahi Kasei nevű japán vegyipari cég.

A rali-világbajnokság és a japán központú cég együttműködése jövő hónapban, a Német Ralival kezdődik, melyet augusztus 16 és 19 között rendeznek majd. A vállalat fő profilja a vegyipar, a textilipar, az elektronika, a háztartási eszközök, valamint a gyógyszergyártás.

A cég tavaly egy elektromos koncepcióautót is kifejlesztett AKXY néven, mely egy SUV dizájnját kapta. Az autó teljes egészében a cég saját eszközeivel lett felszerelve.

Az autóban nagyon sok helyen műanyaggal igyekeztek kiváltani a fém elemeket a súlycsökkentés érdekében, mindezt viszont úgy, hogy a biztonság ne szenvedjen csorbát azoknál, akik majd beülnek ebbe az autóba. Ugyancsak megtalálható az AKXY-ben egy mikroszálas üléshuzat a komfort növelésére, valamint beszédfelismerő funkció az autó kommunikációs rendszerében a jármű irányításához.

asahikasei



A WRC a japán cég szolgálataiért cserébe azt ígéri, hogy az Asahi Kasei a folyamatos tévés megjelenésnek köszönhetően nagy előnyöket élvezhet majd, emellett fokozatosan egyre inkább be tud kapcsolódni a világbajnokság életébe.

Ezzel a megállapodással az Asahi Kasei sokkal könnyebben fel tudja venni az autóipar ritmusát, valamint kapcsolatba léphet a világ raliszerető közönségével is.

A vb promótere, Oliver Ciesla így nyilatkozott a megállapodással kapcsolatban: „Üdvözlöm az Asahi Kasei-t a WRC családjában, amely folyamatosan világszintű cégekkel növekszik. Ezzel ráadásul a bajnokság Ázsiában is fontosabb szerepet kap. Az Asahi Kasei csoport egyik legfontosabb feladatának az innovációt és a szebb jövőért munkálkodást tartja, olyan technológiákkal, amellyel hozzájárul egy tisztább világhoz, a WRC pedig egy olyan platformot nyújt nekik, amellyel az autós profiljuk is növekedhet, valamint világszinten nagyobb népszerűségre tehetnek szert. És persze még több emberhez juttathatják el ezt a gondolkodásmódot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: