DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Raikkönen cáfolta a ralis pletykákat

Monacóban röppent fel a hír, mely szerint Kimi Raikkönen év végén a Ferraritól visszavonulva a rali-vb-n folytatja pályafutását. A finn tagadta a pletykát, ám a lehetőségtől nem zárkózna el.

Köztudott, hogy Monaco (főleg a Formula-1-es verseny hetében) igazi olvasztótégelyeként szolgál a világ hírességei számára – ismert arcok vegyülnek még ismertebbekkel, ami kiváló táptalaja lehet mindenféle zaftos pletykának. Pontosan ez történt Kimi Raikkönennel is, amikor a Rali-világbajnokság toyotás projektvezetőjét, Tommi Makinent vendégelte meg saját yachtján. Nem sok kellett egy helyszínen lévő újságírónak, hogy a szituációból egy egész történetet kerekítve elhíresztelje, a Ferrari pilótája év végén a száguldó cirkusznak hátat fordítva a Toyota ralis programjában folytatja karrierjét. Természetesen a híresztelés hamar visszajutott a történet alanyához, aki a racefans.net megkeresésére köntörfalazás nélkül mondta ki véleményét a témáról.

raikkönen-rali-citroen



 „Ha beszélnek a cikk szerzőjével, rá fognak jönni, hogy sem a versenyzésről, sem másról nem tud valami sokat. Pletyka, képzelgés az egész, folyton ilyeneket írnak az emberek. Nem titok, hogy ha visszavonulok, természetesen szeretnék majd ralizni, de semmilyen szerződést nem írtam alá. Az a vicces az egészben – megnéztem, miután valaki szólt -, hogy a forrás szerint Mika Hakkinen is megerősítette a hírt. Komolyan, ő és ez a hölgy mennyit tudnak az én életemről? Semennyit” – szögezte le 2007 F1-es világbajnoka.

A hír tehát kacsa volt, ám Raikkönen elejtett fél mondata sokat elárult arról, hogyan is képzeli el jövőjét a Formula-1 után. Egyáltalán nem áll tőle messze a ralizás, 2010 és 2011 között ugyanis a világbajnokságot is megjárta, 2011-ben saját, Ice 1 Racing névre keresztelt csapatával.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: