DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

ERC: Breen nyert, Botkáék a 12. helyen zártak

A hazai pályán versenyző Craig Breen nyerte az ERC idei második futamát Írországban, a címvédő Kajetanowicz viszont második helyével is élre állt a bajnokságban - Botkáék 12.-ként zártak.

Ugyan a brit Elfyn Evans kezdett a legjobban az ERC idei második futamán Írországban, az első két szakasz megnyerése után elszakadt az ékszíj az R5-ös Fordban és kiállni kényszerült. Az ír Craig Breen állt az éllre és már ekkor megnyugtató, huszonöt másodperces előnyben volt a címvédő lengyel Kajetan Kajetanowicz előtt, aki az esős-sáros pályákon nem tudta tartani a lépést riválisával.

BotkaÍrország



A különbség megmaradt közöttük a szombati nap végére is, majd vasárnap a helyenként száraz, helyenként vizes, helyenként havas pályákon megindította a felzárkózást Kajetanowicz - Breen azonban beosztotta az előnyét és az utolsó két szakaszt még megnyomta, amely elégnek is bizonyult a szoros győzelemhez. A lengyel pilóta így idén másodszor szerzett ezüstérmet, amellyel átvette a vezetést a bajnokságban, mivel a Spanyolországban győztes Alexey Lukyanuk ezúttal nem tudott rajthoz állni.

A Botka Dávid - Szeles Péter duó ezúttal a biztonságra helyezte a hangsúlyt a Citroen DS3 R5-össel, de az utolsó körben kétszer is befért a legjobb tíz közé és végül az abszolút tizenkettedik helyen zárta a futamot. Az ERC3-as kategóriában Német László és Szegő János az ötödik helyen ért célba az R2-es Peugeot-val, míg Várkonyi Szabolcs és Csányi Botond a kategória nyolcadik helyét szerezte meg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: