DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Rali

A Citroen-főnök szerint Meeke harcban lett volna az első helyért

Yves Matton, a Citroen csapatfőnöke szerint Kris Meeke a verseny végéig harcban lehetett volna a Monte-Carlóban győztes Ogier-vel - a versenyző ebben nem olyan biztos.

Némi meglepetésre tudta tartani a lépést Sebastien Ogier-vel Kris Meeke, a teljes szezont nem futó Citroen pilótája a hétvégi Monte-Carlo Ralin. A brit versenyző vezette a futamot és több gyorsaságit is nyert, majd a második-harmadik napon már elé került a címvédő Ogier - ennek ellenére csak 26 másodperc volt a két pilóta közötti különbség. A harmadik nap végén azonban Meeke áthajtott egy nagy kövön, ami miatt fel kellett adnia a futamot, így az utolsó szakaszokon már elmaradt a küzdelem.

Meeke



"Láttuk, hogy Stephane Lefebvre (a másik Citroen-versenyző) mennyire gyors volt az utolsó szakaszokon a szuperlágy gumikkal, úgy gondolom, hogy Kris ezeken tudta volna tartani Ogier tempóját és harcban lehetett volna a győzelemért a negyedik napon. Szerintem tudta volna csökkenteni a különbséget. Ezzel együtt nagyon nehéz lett volna nyernie, de az addigi tempójából ítélve a végsőkig harcban lett volna az első helyért - nyilatkozta az autosport.comnak Yves Matton, a Citroen csapatfőnöke.

Maga a versenyző erről nincs meggyőződve, Meeke szerint az utolsó napon már száraz volt a pálya, ami Ogier-nek kedvezett volna jobban. "Már sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna a vége, de ő vezette a futamot. Azt pedig ne feledjük, hogy az utolsó napon már igazi aszfaltverseny volt, ahol ezt a hátrányt vele szemben ledolgozni nagyon nehéz lett volna." - nyilatkozta Meeke.

A világbajnokság következő futamára február elején kerül sor Svédországban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: